Staking Bakker voorbij door sociaal akkoord • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Staking Bakker voorbij door sociaal akkoord

Na twee dagen van staking en dreigende escalaties bij Bakker Logistiek in Wijchen is er een nieuw sociaal akkoord. Dat meldt de Gelderlander. Het transportbedrijf en de stakende chauffeurs hebben samen met FNV-vakbondsonderhandelaars dinsdagavond overeenstemming bereikt tijdens vier uur durende onderhandelingen in Arnhem.

Bakker LogistiekVolgens personeelswoordvoerder en chauffeur Wilfred Hendriks van Bakker zijn zowel de chauffeurs als het personeel van kantoor en magazijn tevreden met het nieuwe akkoord. In het nieuwe sociaal akkoord krijgen werknemers die hun baan kwijt raken door de sluiting van Bakker Wijchen een ruimere ontslagvergoeding. Chauffeurs kunnen hun snipperdagen meenemen naar hun nieuwe werkgever Randstad. Bovendien krijgen zij een vergoeding voor overuren die ze bij een nieuwe werkgever gaan missen.
Volgens Hendriks heeft de stakingsactie ertoe geleid dat er nieuwe onderhandelingen kwamen. Inmiddels is het terrein van Bakker in Wijchen niet meer bezet en zijn de vrachtwagens van Bakker Logistiek weer onderweg met hun vracht.

Bron: De Gelderlander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer