Swartjes blijft bij de tijd met drie nieuwe Volvo's • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Swartjes blijft bij de tijd met drie nieuwe Volvo’s

Swartjes Transport uit Nijmegen, inmiddels 63 jaar actief, blijft mooi bij de tijd met drie nieuwe Volvo’s voor het wagenpark, waaronder een exclusieve Volvo FH 8×2 TAG-XL vrachtwagen met kraan. De trucks werden geleverd door BAS Truck Center.

BAS Truck Center leverde deze drie Volvo trucks aan Swartjes Transport: Volvo FH 8×2 TAG-XL vrachtwagen met kraan, ee Volvo FE 4×2 vrachtwagen voorzien van een POKA afzet containerinstallatie en een Volvo FH 6×2 vrachtwagen met haakarminstallatie

Swartjes Transport startte destijds als handelaar in zand en grind en als transportbedrijf. Dit doen ze nog steeds, maar hun dienstverlening is door de jaren heen fors uitgebreid. René Swartjes vertelt: “Mijn opa begon in 1960 met de handel in zand en grind en het transport ervan. Mijn vader en mijn oom namen later het bedrijf over. Gaandeweg groeide het uit tot het transportbedrijf dat we vandaag de dag zijn. De focus ligt op afvalinzameling, containerverhuur en transport van los stortgoed, zoals afvalstoffen. Dit laatste doen we ook voor derden. Om onze klanten, velen actief in de bouw, zo breed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij inmiddels drie kraanwagens in gebruik. Met een 37t/m en twee 63 t/m kraanwagens verrichten we onder meer hijswerkzaamheden op bouwplaatsen. Daarnaast leveren we nog steeds los te storten bouwstoffen zoals zand en grind. Vanwege de aanhoudende groei breiden wij ons wagenpark uit.”

De splinternieuwe Volvo FH 8×2 wordt door Swartjes Transport voor diverse doeleinden ingezet. René Swartjes: “Denk hierbij aan het plaatsen van onze opslagcontainers door het hele land, het aan- en afvoeren van afvalcontainers en het verrichten van hijswerkzaamheden op bouwplaatsen. Onder meer door materialen naar binnen of het dak op te draaien.”

De truck is voorzien van een aantal extra opties. “Zoals een steunpoot aan de voorzijde, zodat we voor meer hijsvermogen hebben. Ook is de kraan uitgerust met een lier waarmee materialen over de volle lengte van de kraan kunnen worden opgepakt en neergezet. En we kunnen nu materialen achter of tussen hoge obstakels plaatsen. Daarnaast is de trekas naar voren geplaatst, zodat er ruimte ontstond voor een widespread. Dit zorgt voor een kortere draaicirkel en meer laadvermogen waardoor we nu makkelijker in woonwijken manoeuvreren en meer losplekken bereiken die voorheen onbereikbaar waren.”

Swartjes Transport beschikt over circa 15 containerwagens uitgerust met een haak-, kabel- of POKA afzetinstallatie. Een POKA installatie is een gecombineerd portaal-/kabelsysteem, in elkaar geïntegreerd. René Swartjes: “De nieuwe Volvo FH 6×2 met haakarminstallatie is een aanvulling op ons bestaande wagenpark. Deze haakarm wordt breed ingezet voor zowel de regionale transporten als daarbuiten. Deze wagen is voorzien van een gestuurde naloopas en kan ingezet worden als LZV. De nieuwe Volvo FE 4×2 is uitgerust met een POKA installatie en gebruiken we voor de regionale inzameling van afvalstoffen.”

De eerste ervaringen met de drie nieuwe Volvo vrachtwagens zijn uitstekend. “We zijn enthousiast. Volvo levert altijd kwaliteit en is zeer geschikt voor het robuuste werk dat wij doen. Onze chauffeurs zijn ook zeer te spreken over de Volvo trucks. Dat is ook de reden waarom het wagenpark voor bijna 100 procent uit Volvo Trucks bestaat.”

De samenwerking met BAS Truck Center loopt al sinds de jaren ’90, vanaf het begin dat BAS Truck Center zich in Nijmegen vestigde. René Swartjes legt uit: “De betrouwbaarheid van Volvo en de betrokkenheid van de BAS medewerkers is voor ons een perfecte combinatie. BAS kent ons bedrijf. We weten zelf altijd al goed wat we willen qua materieel en opties, maar BAS Truck Center vult daar wel écht in aan. Zij adviseerden ons bijvoorbeeld om de widespread op de Volvo FH 8×2 te laten construeren. Een mooie oplossing waar we dagelijks plezier van hebben. Zo is er door de jaren heen een fijne en nuttige wisselwerking ontstaan.”

Swartjes Transport voert eigen onderhoud uit, maar klopt ook regelmatig aan bij de werkplaats van BAS Truck Center in Nijmegen. “We hebben een goede band met de BAS medewerkers van de werkplaats. Op het moment dat we hen bellen of als we een uitdaging hebben, worden we direct geholpen. Ze denken in oplossingen en beschikken over de nodige technische kennis en informatie. Dankzij hun hulp kennen we minimale stilstand. Iets dat wij erg belangrijk vinden.”

Dankzij de Volvo FH 8×2 TAG-XL vrachtwagen met kraan, Volvo FE 4×2 vrachtwagen met POKA en Volvo FH 6×2 vrachtwagen met haakarm kijkt Swartjes Transport vooruit. “We rijden de toekomst met vertrouwen tegemoet”, aldus Swartjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer