Ga naar hoofdinhoud

Tielbeke start originele ‘Tielbeke Taxi’

Tielbeke Transport start met een originele actie om een nieuwe generatie te laten kennismaken met het vak van vrachtwagenchauffeur. Met de ‘Tielbeke Taxi’ brengen twee chauffeurs op 24, 25 en 26 april de hele dag middelbare scholieren naar school.

Sinds 2016 is er een groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dit komt onder andere doordat een groot aantal chauffeurs momenteel de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De arbeidsplaatsen die vrijkomen, kunnen wegens weinig nieuwe aanwas niet tot nauwelijks worden opgevuld.

De krappe arbeidsmarkt vraagt om inventieve oplossingen. Jongeren enthousiasmeren voor een baan als vrachtwagenchauffeur is belangrijker dan ooit. Tielbeke heeft al enige jaren een goed aangeschreven interne opleiding en wil deze met de nieuwe actie, genaamd ‘De Tielbeke Taxi’, extra onder de aandacht brengen.

“Er zijn enorm veel mogelijkheden voor jongeren in de transport en logistiek. Een baan als vrachtwagenchauffeur biedt naast baangarantie bijvoorbeeld ook veel afwisseling”, aldus Robert Tielbeke, algemeen directeur van Tielbeke.

Het aantal aanmeldingen voor de actie van Tielbeke, toont aan dat er zeker jongeren zijn die de mogelijkheden willen onderzoeken. “De actie was nog maar net van start en we hadden de eerste aanmeldingen al binnen. Dat zegt wel iets over de belangstelling”, vertelt Daniëlle Boom, hoofd personeelszaken bij Tielbeke. Het aanmelden voor de actie kan overigens nog steeds. Jongeren kunnen zich nog tot 22 april opgeven voor deelname via www.werkenbijtielbeke.nl/taxi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer