Tielbeke werkt op last mile samen met fietskoerier Cycloon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tielbeke werkt op last mile samen met fietskoerier Cycloon

Logistiek dienstverlener Tielbeke uit Lemelerveld heeft een succesvolle pilot achter de rug met de fietskoeriers van Cycloon uit Zwolle. Zendingen die geschikt zijn voor bezorging op de fiets geeft Tielbeke in de stad mee aan Cycloon; het bezorgbedrijf met de opvallende rode kleding en fietsen. Deze samenwerking zorgt voor vermindering van vrachtverkeer in de stad en draagt bij aan het Zwolse beleid om fietsen in Zwolle veiliger, comfortabeler en sneller te maken.

Na de geslaagde pilot in Zwolle wordt de aankomende maanden landelijk opgeschaald, waardoor de twee landelijke logistieke netwerken Teamtrans (waar Tielbeke lid van is) en Fietskoeriers.nl (waar Cycloon lid van is) aan elkaar geknoopt worden.

Tielbeke uit Lemelerveld en Cycloon uit Zwolle namen het initiatief tot deze groenere bezorgoplossing. De afgelopen periode is er een pilot in Zwolle geweest waarbij Tielbeke de zendingen afgeeft bij de vestiging van Cycloon aan de rand van de stad. Vervolgens brengt de fietskoerier de zending naar de klant. Zo vermindert de verkeersdrukte en wordt de CO2-uitstoot beperkt. De samenwerking tussen Tielbeke en Cycloon is ondersteund door Topsector Logistiek.

“Bij Tielbeke zoeken we altijd naar nieuwe kwalitatieve en efficiënte logistieke oplossingen om de goederen van onze klanten af te leveren. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van stedelijke distributie en de rol van de logistiek daarin ligt het voor de hand dat wij deze pilot hebben uitgevoerd om te onderzoeken wat het betekent voor beide organisaties als de omgeving waar wij ons in bevinden”, aldus Robert Tielbeke, directeur en eigenaar van Tielbeke.

“Deze samenwerking past perfect in onze strategie om dé vervoerder van de laatste kilometer te zijn”, aldus operationeel directeur Nick Vreeswijk van Cycloon. “Wij zijn dé specialisten van de last mile en we bezorgen voor iedereen. Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen van een partij als Tielbeke én de gemeente Zwolle.”

Verantwoordelijk wethouder Dogger van de gemeente Zwolle is trots dat het initiatief voor deze stadslogistieke oplossing is genomen door twee transportbedrijven uit de regio Zwolle. “Als gemeente Zwolle hebben we de ambitie uitgesproken dat we volledig schone stadsdistributie willen in 2025. Dit willen we enerzijds halen met schonere voertuigen en anderzijds met minder vervoersbewegingen de stad in. De samenwerking tussen Tielbeke en Cycloon sluit daar perfect bij aan. Graag moedig ik andere partijen aan dit mooie voorbeeld te volgen.”

Eén reactie op “Tielbeke werkt op last mile samen met fietskoerier Cycloon

  • Floris

    Tielbeke mag hopen dat de goederen aankomen bij de klant; Cycloon is ook actief in Almelo [middels overname van de voormalige stadspost Almelo], maar door de laag geletterdheid van de fietskoeriers gaat héél héél veel mis met de bezorging omdat ze niet kunnen lezen als er een briefje op de deur hangt waar het dan wel bezorgd moet worden.

    Bij ons hebben ze het geflikt om belangrijke documenten met zeer privacygevoelige informatie onder de voordeurmat van de voordeur te gooien terwijl op de voordeur een bordje hangt dat alle post retour afzender gestuurd moest worden.

    Toen ik cycloon gedreigd had voor de rechter te slepen evenals de afzender van het stuk toen kon men wel ineens lezen en stuurt men het sinds dien wel retour afzender.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer