Ga naar hoofdinhoud

Traileronderhoud lijdt niet door crisis

De kwaliteit van het preventief onderhoud aan trailers is ondanks de crisis niet verslechterd, concludeert European Trailer Care op basis van het aantal strandingsmeldingen in 2009.

pechDe economische crisis heeft veel transportbe- drijven gedwongen kostenbesparende maatregelen te nemen. Maar Anton Müller, voorzitter European Trailer Care, stelt dat alle vestigingen van European Trailer Care weliswaar zijn geconfronteerd met een terugval in de reparatievraag maar ook dat veel bedrijven niet de keuze hebben gemaakt om op korte termijn te denken door te snijden in de budgetten voor preventief onderhoud. Anton Müller:”Ik zie de werkplaats natuurlijk graag gevuld met complexe reparaties maar ik ben toch blij dat de transporteurs deze keuze maken. Preventief onderhoud zorgt ervoor dat reparatiekosten op de langere termijn niet hoger zullen uitvallen. Juist transporteurs die structureel goed preventief onderhoud plegen realiseren de laagste onderhoudskosten.” Daarnaast is volgens Müller het veiligheidsaspect voor de chauffeur en overige weggebruikers een belangrijk thema bij preventief onderhoud. Ook in de recente zware vorstperiode heeft European Trailer Care geconstateerd dat er een minimale stilstand is geweest gezien de strenge vorst. De pechgevallen langs de weg zijn volgens Anton Müller door het ETC netwerk snel en professioneel opgelost. Müller: “Juist onder deze omstandigheden zie je waartoe 36 samenwerkende bedrijven met zo’n 400 medewerkers en 300 goed opgeleide monteurs in de Benelux in staat zijn! De voordelen voor de klanten en de bij European Trailer Care aangesloten bedrijven zijn nu echt merkbaar.”
European Trailer Care is een overkoepelende vereniging van trailerreparateurs met een dekkend netwerk in Nederland en België. Via de samenwerking met EBTS zorgt European Trailer Care ervoor dat, bij onverhoopte strandingen, de chauffeur snel weer op weg is. Ruim 120 monteurs zijn inmiddels geschoold volgens de regels van ‘Veilig werken langs de weg’.

Bron: ETC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer