Ga naar hoofdinhoud

Transportbedrijf maakt te veel lawaai

Transportbedrijf Van ’t Veer in Heinkenszand heeft van de gemeente Borsele een voorwaardelijke dwangsom opgelegd gekregen vanwege het overschrijden van de geluidsnorm. Dat meldt PZC.

koelvries trailer (niet van Van 't Veer)Van ’t Veer zet in het weekend op haar bedrijfsterrein koeltrailers neer. De koelmotoren daarvan worden aangedreven door generatoren die volgens de gemeente te veel lawaai maken. De gemeente heeft aan het bedrijf laten weten voornemens te zijn om een dwangsom op te leggen, waarop Van ’t Veer een zienswijze heeft ingediend. Die heeft de gemeente ongegrond verklaard. Het bedrijf heeft nu twee maanden de tijd om aan de voorwaarden te voldoen. Daarna zal de gemeente 800 euro per overtreding vorderen.

Directeur Maarten van ’t Veer zegt dat het soms niet anders kan om ’s nachts en in het weekeinde generatoren aan te zetten. “We zitten nu eenmaal in het koel- en vriesvervoer.” Hij zegt de apparaten zo veel mogelijk uit te zetten of op de elektriciteit te zetten. “Maar dat is erg duur.” Volgens Van ’t Veer is er maar één persoon die klaagt over het geluid. “Het ging eigenlijk jaren goed, tot afgelopen zomer.” De directeur wacht een officieel bericht van de gemeente af.

Bron: PZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer