fbpx Ga naar hoofdinhoud

Transportbedrijf pleegt fraude met melk

Een transportbedrijf uit Barneveld is betrapt op fraude met melkpermeaat, een restproduct van melk. De ondernemer voerde het product in onder een andere naam en betaalde zo 4 miljoen euro te weinig aan invoerrechten. Dat meldt het OM.

200254501-001De FIOD heeft vorige week, onder leiding van het Functioneel Parket, drie doorzoekingen gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar een transportbedrijf uit Barneveld. De doorzoekingen vonden dinsdag plaats in een woning in Putten, een woning in Garderen en een bedrijfspand in Barneveld. De verdenking is dat het transportbedrijf melkpermeaat als weipermeaat bij de douane aangeeft bij import vanuit Zwitserland en hiermee te weinig invoerrechten afdraagt. Er is één aanhouding verricht.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een verzoek vanuit de EU aan de lidstaten om te onderzoeken of in de eigen lidstaat melkpermeaat is ingevoerd terwijl op de invoeraangiften weipermeaat is aangegeven. Hierdoor worden grote bedragen aan invoerrechten ontdoken, het verschil in invoerrechten is ca. 93 euro per kg. De Douane heeft een controle ingesteld bij het transportbedrijf. Bij deze controle is gebleken dat er door het transportbedrijf onjuiste aangiften zijn gedaan. De geschatte ontdoken invoerrechten bedragen 4 miljoen euro.

Volgens de Barneveldse Krant gaat het om transportbedrijf Jonker & Schut. Volgens directeur Erik Schut is het bedrijf zich van geen kwaad bewust. Schut noemt de gang van zaken buitenproportioneel en zegt het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Eén reactie op “Transportbedrijf pleegt fraude met melk

  • Dat is een fors schadebedrag. Ik ben benieuwd, de directeur is zich van geen kwaad bewust. Dat betekent dat er of geen scheve schaats is gereden, of hij wist er niet van…
    Dat laatste kan ik me haast niet voorstellen als er daadwerkelijk iets mis is. Vaak is er al een vermoeden van fraude. Wilt u fraude melden? Ga dan naar http://www.stopfraude.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer