Ga naar hoofdinhoud

Transportberijven helpen hulpkaravaan naar Griekenland

‘Hulpkaravaan naar Griekenland’, een Nederlands burgerinitiatief om vluchtelingen in het Zuid-Europese land te helpen, verzendt de eerste containers en wordt daarbij geholpen door drie transportbedrijven: Overbeek, JF Hillebrand en de Mediterranean Shipping Company. Deze logistieke partners hebben de eerste container geheel voor eigen rekening genomen en de volgende transporten voor humanitaire prijzen aangeboden.

containerDe eerste zeecontainer wordt dinsdag verscheept naar Piraeus, de haven van Athene. De container zit vol met hulpgoederen die gedoneerd zijn door tienduizend burgers en gesorteerd door 400 vrijwilligers. De hulpgoederen zijn bestemd voor Athene, Piraeus en Kos. De tweede zeecontainer gaat naar Thessaloniki en is bestemd voor kamp Idomeni aan de Grieks-Macedonische grens, waar de situatie bijzonder nijpend is. Deze grote operatie wordt mede mogelijk gemaakt door Overbeek, JF Hillebrand en de Mediterranean Shipping Company. Deze logistieke partners hebben de eerste container geheel voor eigen rekening genomen en de volgende transporten voor humanitaire prijzen aangeboden.

“De Hulpkaravaan is heel dankbaar voor dit grote cadeau! De mensen van deze bedrijven zijn ook gewone mensen die helpen en grote betrokkenheid tonen bij het werk van de Hulpkaravaan naar Griekenland. Zij zullen daarom op dinsdag 1 december rond het middaguur aanwezig zijn in Bleiswijk om de eerste zeecontainers bij de container2centrale loods gezamenlijk met de vrijwilligers uit te zwaaien. Voor onze verdere vrachten ontvangen wij nog graag steun in de vorm van donatie”, verklaart de Hulpkaravaan. Doneren kan via www.hulpkaravaangriekenland.nl/doneren.

Stichting Hulpkaravaan werkt in heel Griekenland nauw samen met Griekse vrijwilligersinitiatieven voor vluchtelingen. Samen met hen wordt afgestemd hoe de hulpgoederen goed kunnen worden verwerkt. Zo komen de hulpgoederen op een efficiënte manier bij de vluchtelingen terecht. Hierdoor is wat begon als een persoonlijk project uitgegroeid tot een geoliede organisatie met distributiekanalen in vrijwel alle door de vluchtelingencrisis getroffen gebieden in Griekenland, zoals Lesbos, Kos, Athene en Idomeni aan de grens met Macedonië . De hulpgoederen bestaan o.a. uit tenten, slaapzakken, voeding, container.3jpgmedicijnen, winterkleding en schoenen. De Stichting Hulpkaravaan zal deze winter meerdere vrachten verzorgen naar verschillende rampgebieden in Griekenland. Daarnaast stuurt zij vrijwilligers om lokale organisaties te ondersteunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer