Ga naar hoofdinhoud

Transuniverse en Italmondo gaan samen naar Italië

Transuniverse Forwarding en Italmondo, beide een van de marktleiders in de groepagesector in België en Italië, hebben een strategisch partnerschap gesloten. In deze context wordt Italmondo exclusief agent van Transuniverse in Italië. Voortaan verzorgt Italmondo de distributie in heel Italië voor de Belgische groepagespecialist en omgekeerd.

Dankzij deze nieuwe samenwerking kan Transuniverse de dienstverlening van en naar Italië, een van zijn kernmarkten, nog verbeteren. Momenteel verzorgt het bedrijf meer dan 50 vertrekken per week naar dat land.

“Italmondo heeft overslagplatforms in heel Italië. Hierdoor kunnen rechtstreekse lijndiensten vanuit Wondelgem (Gent) naar de grootste steden en industriecentra worden opgezet, terwijl vandaag de dag groepagezendingen moeten worden overgeslagen in ons crossdockcenter in Milaan. Dankzij deze directe lijnen kunnen de doorlooptijden naar alle bestemmingen in Italië aanzienlijk worden verkort. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Italmondo, een toonaangevende en gerespecteerde speler in Italië, voor beide partijen zeer gunstig zal zijn”, zegt Olivia Adins, lid van de raad van bestuur van Transuniverse Forwarding.

In de andere richting kan Italmondo nu een beroep doen op Transuniverse voor de distributie in België van zijn groepagezendingen. Vandaag verzorgt Italmondo 10 vertrekken per week naar België.

“Ik ben ervan overtuigd dat, dankzij dit akkoord met Transuniverse Forwarding – één van de topbedrijven in België – onze gecombineerde volumes een voorsprong zullen geven op de concurrenten. Hierdoor zullen we het marktleiderschap behalen in de groepagetrafieken tussen Italië en België”, zegt Federico Pozzi Chiesa, CEO van Italmondo.

Dankzij de samenwerking verwachten de twee partners een aanzienlijke volumegroei in beide richtingen, zodat de frequentie van de vertrekken op korte termijn zal toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer