Ga naar hoofdinhoud

Trimble CarCubes voor Lanfer Logistik

Het in het Duitse Meppen gevestigde Lanfer Logistiek heeft zijn hele wagenpark, 340 trekkers groot, laten uitrusten met Trimbles CarCube telematicasysteem. Lanfer heeft eveneens de back-office toepassingen FleetWorks en FleetCockpit van Trimble geïmplementeerd. De specialist in logistieke diensten wil zo de productiviteit van zijn transportafdeling aanzienlijk verhogen. “Hoewel we momenteel nog niet alle mogelijkheden van het systeem exploiteren, voldoet het nu al aan onze verwachtingen”, zegt Tobias Strahl, IT-manager bij Lanfer Logistik GmbH.

lanferLanfer Logistik nam meer dan een jaar de tijd om de verschillende systemen op de markt te vergelijken en om de technologie te identificeren die het best beantwoordt aan zijn noden. Hoog op de lange lijst van eisen stonden duurzaamheid en een vaste installatie. Bovendien diende het om een geperfectioneerde telematica-technologie te gaan. Andere belangrijke aspecten waren de mogelijkheid om het systeem te gebruiken voor mobiele communicatie en de toegang tot ondersteuning. “Een andere prioriteit was dat onze chauffeurs in elk voertuig een consistente werkplek moesten vinden”, licht Strahl toe.

Het efficiënte implementatieproces was reeds een bevestiging van de keuze voor Trimble. “Trimble had slechts twee maanden nodig om de CarCubes te installeren”, zegt Strahl. Hij is ook vol lof over de kwaliteit van de ondersteuning: “Tot nu toe heeft Trimble ons nooit met onbeantwoorde vragen laten zitten.”

FotoCarCubeHet systeem bewijst zijn waarde volgens Trimble ook in de dagelijkse operaties. In vergelijking met het vorige telematica-systeem registreert het bedrijf beduidend kortere en efficiëntere werkprocessen. Bestuurders kunnen een volledige order verwerken in niet meer dan acht klikken op het CarCube touch screen. De geavanceerde back-office oplossingen FleetWorks en FleetCockpit hebben op hun beurt talrijke foutoorzaken weggewerkt. “Bestuurders worden tijdens hun trajecten begeleid van A tot Z en krijgen alle relevante informatie op het juiste moment”, zegt Strahl. Zo heeft de bestuurder bijvoorbeeld zicht op details betreffende de hoeveelheid van de zending of de klasse gevaarlijke goederen en de bijbehorende procedures.

Het nieuwe Trimble systeem geeft niet enkel adressen weer maar ook de bestemming tot op de meter nauwkeurig identificeert. “Op sommige grote en complexe sites waar we leveren is dit een groot voordeel dat ons veel tijd en dus geld bespaart”, aldus Strahl. De logistieke dienstverlener verwacht dat de efficiëntie verder ook nog zal toenemen met de Trimble toepassing voor het scannen van documenten die binnenkort online beschikbaar zal zijn. Hiermee zullen de bestuurders in staat zijn om bepaalde taken snel en gemakkelijk uit te voeren via de Car Cube oplossing, bijvoorbeeld het verzenden van vracht documentatie naar de Lanfer administratie. “Ons doel is om minder tijd te besteden aan documentverwerking”, vervolgt Strahl.

Lanfer belooft zijn klanten honderd procent betrouwbaarheid. “Uiteraard hebben wij op onze beurt dezelfde verwachtingen t.a.v. onze leveranciers en de technologie die we gebruiken”, zegt Strahl. “We zijn dan ook erg blij dat we met Trimble een leverancier hebben gevonden die deze verwachtingen inlost.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer