Van den Bosch: ‘Herkennen ons niet in motivering Hof’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch: ‘Herkennen ons niet in motivering Hof’

CEO Rico Daandels van transportbedrijf Van den Bosch uit Erp zegt in een eerste reactie zich niet volledig te herkennen in de motivering van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dinsdag arrest gewezen in de rechtszaak die tien Hongaarse chauffeurs hebben aangespannen tegen hun voormalige werkgever Silo Tank Kft.

Rico Daandels

Van den Bosch heeft kennisgenomen van het arrest en zal het nader bestuderen. In een eerste reactie laat CEO Rico Daandels weten zich niet volledig te herkennen in de motivering van het Hof. Daandels betwijfelt of deze zich verhoudt met de eerdere uitspraak van het Europese Hof op 1 december 2020 in de zaak die vakbond FNV heeft aangespannen tegen Van den Bosch Transporten BV. “Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden hecht in het arrest veel waarde aan de concernrelatie, terwijl dit in de eerdere uitspraak van het Europese Hof niet relevant is gebleken.”

Daarmee gaat Daandels voorbij aan de uitspraak van het Hof dat Nederland in dit geval het gewoonlijke werkland is. “Aangezien het hof van oordeel is dat Nederland het gewone werkland is komt het hof niet toe aan de vraag of Nederland het tijdelijke werkland is onder toepassing van de Detacheringsrichtlijn. De daarop betrekking hebbende stellingen van partijen kan het hof dan ook verder onbesproken laten”, zo staat in de uitspraak te lezen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer