Ga naar hoofdinhoud

Van der Wal en De Rooy zijn viersterrenbedrijven

Woensdag werd de 4e Lean & Green Star uitgereikt aan Van der Wal en de Rooy Transport. Hiermee behoren de logistiek dienstverleners tot de selecte groep van zes bedrijven in binnen- en buitenland die in het bezit zijn van de 4e Lean & Green Star.

Henk van der Wal: “Ik vind het mooi om te zien dat de weg die we ingeslagen zijn van “nú doen, wat nú kan” met het Kill Empty Running programma deze 4e ster en 55 procent reductie van CO2 heeft kunnen opleveren. Dat dit gelukt is zonder investeringen in (nu nog) dure zero-emissievoertuigen en zonder gebruik te maken van HVO maakt ons trots. Ik hoop dat dit andere vervoerders en klanten motiveert om niet af te wachten maar nu te doen wat zij nu kunnen doen.”

Een noodzakelijke stap op weg naar zero emissie is het reduceren van je CO2-uitstoot. Met tenminste 55 procent CO2-reductie volgt de 4e Lean & Green Star de Fit for 55 doelstelling van de Europese Green Deal. Daarmee laten deze eerste zes bedrijven zien dat ze zich committeren aan het Klimaatakkoord van Parijs en zich inzetten om deze te behalen.

De 4e Lean & Green Star is een echte uitdaging voor bedrijven, vanwege de verruiming van de scope van 75 procent naar 85 procent reductie met een bedrijfsspecifiek target. Daarnaast verandert de kwaliteitseis van de data naar ‘Goud’: wat betekent dat de data op maandniveau, per kenteken, geregistreerd moet zijn.

Peter de Rooy: “Het behalen van de 4e Lean & Green Star is een bevestiging van onze duurzaamheidsambities en CO2-doelstellingen waar wij ons jarenlang voor ingezet hebben. Duurzaamheid zit bij ons in de genen: sinds de oprichting van Lean & Green, in 2008, zijn we er al mee bezig. CO2-besparing zien wij niet alleen als kostenbesparing maar ook een middel om de aarde iets schoner achter te laten voor de volgende generatie.”

In 2023 namen Rensa Groep, Moonen Packaging, Kuypers Neer en Dailycool de titel in ontvangst. De winnende bedrijven effenen de weg richting zero emissie: het ultieme doel van het programma Lean & Green. Sinds 2008 is Lean & Green uitgegroeid tot de leidende (nationaal en internationaal) community voor zero-emission logistics (gesymboliseerd door 5 Lean & Green Stars).

Lean & Green is het leidende programma voor duurzame logistiek, met meer dan 500 bedrijven in 16 landen. Kostenbesparing en reductie van CO₂ gaan hand in hand. Lean & Green ondersteunt bedrijven en overheden die hun logistiek en mobiliteit concreet willen verduurzamen door meer inzicht in data, handelingsperspectief en samenwerking. Voor het bereiken van concrete CO₂-doelstellingen worden zij onderscheiden met de Lean & Green Award en Stars. Vijf Lean & Green Stars staan voor 0 procent emissie.

3 reacties op “Van der Wal en De Rooy zijn viersterrenbedrijven

 • Max de Groot

  Hahahaha 4 sterren subsidie harken en chauffeurs uitbuiten man man laat me niet lachen jaren voor vd wallen gereden iedere maand weer na kantoor met loonstrook hadden de geleerden weer een uren weggestreept en dan doodleuk antwoorden op de vraag of ze bij iedere chauffeur uren wegstrepen O jaa hoor we hebben ook uren dat we niet kunnen declareren! Durf je alle chauffeurs die hier aan je bureau komen voor het wegstrepen van uren nog wel recht in de ogen aan te kijken? Hmhm is maar een klein handje vol chauffeurs die er werk van maakt waar jij er ene van bent!

 • Gerben Theodoor van de Veen

  JAN! Bedankt voor de geschiedenis. Die je hebt gemaakt. Rally met een vrachtwagen?

 • Hans Zoutkamp

  Deugdpronken.
  Kijk ons eens goed zijn.
  Iedereen weet wel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer