Ga naar hoofdinhoud

Van Uden automatiseert afwikkeling EMCS

Van Uden Logistics gaat de afwikkeling van de nieuwe EMCS accijnsgoederenregelgeving automatiseren met de software van Kewill Customs en Minihouse. Daarmee is Van Uden de eerste logistiek dienstverlener die na de overname van Minihouse door Kewill kiest voor de gezamenlijke oplossing van beide aanbieders.

Van Uden Logistics MAN TGXHet Excise Movement and Control System (EMCS) is door de Europese Unie ontwikkeld om het vervoer en de opslag van accijnsgoederen tussen de lidstaten beter te kunnen controleren. De douane houdt hier toezicht op. De belangrijkste verandering is de overgang van papieren naar elektronische aangifte. De invoering is gestart op 1 april 2010, vanaf 1 januari 2011 kunnen marktpartijen uitsluitend nog elektronisch aangifte doen.  
“Eind 2009 zijn we gestart met een intern onderzoek naar de impact van EMCS op onze organisatie”, zegt Jörg Bruijn, manager Excise Services bij Van Uden Logistics. “EMCS is dusdanig specifiek en cruciaal voor ons gebleken, dat we het in een apart project hebben ondergebracht en hebben uitbesteed aan Kewill en Minihouse.” Volgens Bruijn staan veel organisaties niet stil bij de gevolgen die het nieuwe systeem heeft. “De verplichte elektronische communicatie voor accijnsgoederen gaat een enorme impact krijgen op de interne processen. Ik vermoed dat veel organisaties dit onderschatten. Wij willen hen graag de accijnsadministratie en de aansluiting op het EMCS uit handen te nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer