Ga naar hoofdinhoud

Venlo-Venray is logistieke hotspot 2014

De regio Venlo-Venray is wederom uitgeroepen tot de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland. Venlo-Venray heeft de nummer 1 positie te danken aan een panel van 25 experts dat deze regio veruit de meeste punten gaf. Voor het eerste sinds de start van de logistieke hotspot-verkiezing is Tilburg-Waalwijk op de tweede plaats geëindigd.

RWS Luchtfoto Zaarderheiken A73 en A67

Venlo-Venray heeft dit jaar op in totaal vier van de zes criteria – op basis waarvan de logistieke hotspot-ranking tot stand komt – de meeste punten gescoord. De logistieke hotspot nummer 1 van Nederland kreeg van het expertpanel de meeste punten op de criteria: aanwezigheid infrastructuur, bereikbaarheid logistieke knooppunten, beschikbaarheid grond en panden en medewerking overheid en gemeenten. Nummer twee Tilburg-Waalwijk scoorde alleen beter op de criteria: inzetbaarheid en motivatie werknemers en beschikbaarheid personeel en opleidingen.

Top 10 van 2014

VeNeTeIn de einduitslag worden Venlo-Venray en Tilburg-Waalwijk gevolgd door de logistieke hotspots West-Brabant, Oss-Veghel-Eindhoven, Haven Rotterdam, Schiphol, Arnhem-Nijmegen, Zwolle-Kampen-Meppel, Roermond en Haven Amsterdam. Grote verrassing in de top-10 is Zwolle-Kampen-Meppel dat met stip stijgt van positie 20 in 2013 naar plaats 8 dit jaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer