VIDEO – 28 trucks op weg naar Alpe d’Huez • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – 28 trucks op weg naar Alpe d’Huez

Op donderdag 6 juni zal het evenement Alpe d’HuZes plaatsvinden op de flanken van de Franse Alpen. Om Alpe d’HuZes mogelijk te maken vertrok vrijdagmorgen een konvooi van 28 vrachtwagens uit Nederweert. Dit konvooi, bemand met vrijwillige chauffeurs, is beladen met alle goederen die voor het evenement nodig zijn, zoals catering, aggregaten, merchandise.

Bij de 14e Alpe d’HuZes wordt zoals ieder jaar geld opgehaald dat wordt gedoneerd aan het KWF Kankerfonds Het evenement heeft de stijgende lijn te pakken en heeft dit jaar meer deelnemers en een hogere opbrengst dan vorige jaren. Bovendien heeft een aantal nieuwe partijen zich aangesloten als sponsoren van het evenement.

Dienstverlener Logicx, dochter van de ANWB-groep, heeft zich met ingang van dit jaar voor vijf jaar aan Alpe d’HuZes verbonden. Logicx heeft zelf de beschikking over een grote vloot vervangauto’s die in binnen en buitenland 24 uur per dag ingezet kunnen worden. Manager Suzana Tomic: “Toen wij hoorden dat er ruime personenauto’s gezocht werden voor het vervoer van artsen, begeleiders en dergelijke hebben wij 8 auto’s beschikbaar gesteld voor een week en kostenloos ook de zorg voor het transport op ons genomen. Het motto ‘opgeven is geen optie’ waarbij duizenden Nederlanders de berg Alpe d’Huez beklimmen voor het KWF sprak ons erg aan. Helaas raakt deze ziekte vrijwel iedereen direct, bij familie of bekenden.”

Ook nieuw in de vloot is een koeloplegger van verhuurbedrijf RTR Holland uit Barendrecht. Zij hebben ten bate van Alpe d’HuZes een trailer laten ontwikkelen met reclame voor Alpe d’HuZes. Directeur Wilbert de Graaff: “Alpe d’HuZes is een doel dat we graag steunen. De strijd tegen kanker gaat iedereen aan, en dit initiatief geeft daar continu aandacht aan.”

Alpe d’HuZes heeft bekend gemaakt dat een maand voor de koersdag de opbrengst al ruim 7,2 miljoen euro bedraagt. Dit is ruim een miljoen meer dan vorig jaar om dezelfde tijd. Het eindbedrag wordt bekend gemaakt op donderdag 6 juni rond 20.00u als het evenement ten einde is. Dit bedrag zal later nog aangevuld worden met latere acties en de opbrengst van catering- en merchandiseverkopen en worden gedoneerd aan het KWF Kankerfonds.

Het vertrek van het konvooi vanuit Nederweert is ieder jaar weer een mooi en indrukwekkend evenement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer