VIDEO - Albert Heijn krijgt bananen per boot • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Albert Heijn krijgt bananen per boot

Logistiek dienstverlener Bakker Barendrecht realiseert CO2 reductie in de supply chain van Chiquita bananen voor Albert Heijn door de inzet van barge. Daarvoor slaat het bedrijf de handen ineen met Kloosterboer en BCTN voor het reduceren van de CO2 emissie per container.

Sinds 30 september werken BCTN, de grootste uitbater van ‘inland container terminals’ in Nederland en België, en Kloosterboer, toonaangevend logistiek dienstverlener voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten in West-Europa, samen om de aanvoer van Chiquita bananen na aankomst van het zeeschip in Vlissingen per binnenvaartschip te verschepen via de inland containerterminal van BCTN in Alblasserdam. Vervolgens worden deze bij aankomst per truck vervoerd naar het distributiecentrum van Bakker Barendrecht.

Momenteel rijden er wekelijks gemiddeld 40 trucks vanuit Vlissingen rechtstreeks van Kloosterboer Vlissingen naar Bakker Barendrecht. De inzet van multimodaal transport op dit barge traject komt het milieu ten goede daar er een CO2 reductie van meer dan 50 procent per container behaald zal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer