Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Axell Logistics geschokt en aangedaan door verwoestende brand

Op maandag 10 april, Tweede Paasdag, heeft er een zeer grote brand gewoed bij het pand van Axell Logistics aan de Hermelijnweg in Etten-Leur. Het pand is volledig verwoest en deels ingestort.

De brand begon om 9.30 uur, toen er 3 medewerkers in het pand aanwezig waren. Zij konden zichzelf in veiligheid brengen. Er werd twee keer een NL-Alert verstuurd, ’s middags na 15.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend gemaakt. In het gebied ten noorden van de brand in Etten-Leur worden glasdelen gevonden van de zonnepanelen die op het bedrijf lagen dat is afgebrand. De brandweer waarschuwde voor deze glasdelen, maar zei ook dat ze bij het restafval mochten worden gegooid.

Axell Logistics meldde in een verklaring opgeschrikt te zijn door de brand maar tegelijk dankbaar te zijn dat er geen persoonlijke slachtoffers zijn gevallen en dat alle mensen die aanwezig waren in de aangrenzende panden als ook in het Axell pand, tijdig zijn geëvacueerd.

“Door de enorme inzet van de brandweerkorpsen van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, kunnen we melden dat de brandweer inmiddels het sein brand meester heeft gegeven. We zijn erg opgelucht dat de aangrenzende panden grotendeels gespaard zijn gebleven. De nablusactiviteiten en eerste opruimwerkzaamheden zullen tot laat vandaag en morgen in beslag gaan nemen. We zijn zeer geschrokken en aangedaan over de enorme verwoesting, maar we zijn een hecht familiebedrijf en hebben de overtuiging dat we samen met onze medewerkers onze schouders eronder zullen zetten om zo snel als mogelijk alles weer op te bouwen”, aldus het bedrijf.

Foto’s: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Video: Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer