VIDEO - Ceva gaat rijden voor Ferrari F1 team • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Ceva gaat rijden voor Ferrari F1 team

Ceva Logistics heeft een nieuwe meerjarige overeenkomst ondertekend met het Formule 1 team van Ferrari. Ceva wordt partner van het team maar gaat eveneens de logistiek voor de Scuderia Ferrari verzorgen.

Als teampartner van Scuderia Ferrari zal Ceva Logistics zijn logo hebben op de nieuwe F1-wagen van Ferrari, die op 17 februari a.s. zal worden gepresenteerd. Ceva Logistics zal ook zichtbaar zijn als partner in andere series, waaronder GT racing.

Het Scuderia Ferrari team heeft deelgenomen aan alle Formule 1 wereldkampioenschappen sinds 1950 en is houder van het record voor de meeste Grand Prix-overwinningen, met 239 races en 16 wereldkampioenschappen voor constructeurs.

Ferrari heeft gekozen voor Ceva Logistics en haar wereldwijde netwerk om het vervoer van auto’s en apparatuur via weg en zee uit te voeren naar racelocaties over de hele wereld. De overeenkomst voor logistiek partnershcap bedekt zowel F1 als GT race series. Daarnaast zal Ceva ondersteuning bieden van auto’s en uitrusting naar evenementenbestemmingen van Scuderia Ferrari, evenals het beheer onderdelen in Europa en de wereldwijde distributie van retail materiaal. Het 2022 Formule 1 wereldkampioenschap omvat 23 wereldwijde evenementen die beginnen op 18 maart in Bahrein en eindigen op 20 november in Abu Dhabi.

Onder leiding van de moedermaatschappij CMA CGM Group is Ceva Logistics sterk betrokken bij de bescherming van het milieu. De CMA CGM Group heeft zich ertoe verbonden om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn. Als onderdeel van zijn inspanningen om decarbonisatie, biedt Ceva momenteel klanten alternatieve brandstofopties, waaronder biobrandstof, LNG en biomethaan in zeevracht, duurzame vliegtuigbrandstoffen voor luchtvracht, en biobrandstoffen of zelfs elektrische voertuigen voor grondvervoer. Deze initiatieven sluiten aan bij het traject van de Formule 1 naar duurzaamheid. Sinds 2014 worden Formule 1-auto’s aangedreven door hybride motoren. Vanaf dit jaar zullen de F1-motoren van Scuderia Ferrari worden aangedreven door een 10 procent-ethanol brandstof. In 2026 zullen de raceauto’s op biobrandstoffen rijden, en in 2030 wil de Formule 1 nettonul koolstof te zijn.

Mathieu Friedberg

Mathieu Friedberg, CEO van Ceva Logistics: “De logistieke sector ondergaat snelle veranderingen door de toepassing van nieuwe technologieën en dat geldt ook voor de Formule 1. Met de nieuwe reglementen die in 2022 gaan gelden, kijken we ernaar uit om samen te werken met de Scuderia Ferrari in het tonen van deze vooruitgang in logistiek en racen. Het Scuderia Ferrari-team wil op het podium staan door elk parcours te navigeren met behendigheid en efficiëntie. Bij Ceva Logistics, is ons parcours de wereld, en wij willen het navigeren elke dag voor onze klanten met dezelfde behendigheid en efficiëntie.”

Mattia Binotto, General Manager en teambaas van Scuderia Ferrari, voegt toe: “We zijn verheugd om Ceva Logistics te verwelkomen als nieuwe Team Partner van de Scuderia, een bedrijf waarmee we de fundamentele waarden delen van uitmuntendheid, toewijding, innovatie en passie. In de wereld van de autosport zijn efficiëntie en organisatie essentieel om op elk gebied je doelen te bereiken en logistiek speelt een vitale rol in onze dagelijkse activiteiten, zowel op het circuit als in Maranello. Met Ceva Logistics, kunnen we rekenen op een bedrijf dat niet alleen in zijn domein op het hoogste niveau opereert maar ook bijzonder attent is om ons te ondersteunen in het bereiken van een doelstelling die die essentieel is voor Ferrari en de Formule 1, namelijk koolstofneutraal worden tegen 2030.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer