VIDEO – Coole combinatie van Schmitz • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Coole combinatie van Schmitz

Schmitz Cargobull heeft haar nieuwste innovaties nu ook toegepast op de M.KO Cool koel/vries body en de Z.KO Cool middenasser. De isolatie is verbeterd, er is een gewichtsbesparing gerealiseerd en meer veiligheid en betere handling moeten zorgen voor betere ergonomie en sneller werken.

Pfenning  Logistics rijdt al met de geoptimaliseerde koelcombinatie. “Met dit voertuig kunnen onze chauffeurs beide vriescarrosserieën in één keer laden. De oplegger hoeft tijdens het proces niet meer te worden afgekoppeld en de hele vrachtwagen- en opleggercombinatie hoeft maar één keer tot aan de oprit te worden gereden. Dat bespaart echt tijd”, legt Manuel Pfenning, directeur van de logistieke groep van Pfenning, uit. Met ongeveer 3.700 medewerkers op 90 locaties en een vloot van meer dan 800 vrachtwagens behoort de logistiek van Pfenning tot de top van de Duitse logistieke dienstverleners. De multifunctionele vloer in de carrosserie maakt het mogelijk de lading snel en eenvoudig vast te zetten. De nieuwe scheidingswand in de carrosserie voor multi-temperatuur transport is een andere slimme oplossing. Deze kan 1/3 tot 2/3 worden verdeeld, is in de lengte verstelbaar en kan snel worden gerepareerd zonder demontage. Hierdoor kunnen ingevroren en verse producten in dezelfde carrosserie worden geladen en getransporteerd.

Dikkere zijwanden, schot en vloer met ongewijzigde binnenafmetingen hebben de isolatie-eigenschappen verbeterd. Bovendien voldoet de carrosserie van M.KO COOL, afhankelijk van de specificaties, aan de hoge eisen van de ATP/FRC-certificering voor bederfelijke levensmiddelen. De M.KO weegt tot 60 kg minder dankzij het geoptimaliseerde ontwerp, wat een hoger laadvermogen mogelijk maakt. Net als de S.KO COOL oplegger kan de M.KO COOL ook worden uitgerust met de multifunctionele vloer voor een vereenvoudigde ladingbeveiliging. Door de hoogwaardige afwerking biedt de multifunctionele vloer een uitstekende slipweerstand, een langere levensduur en een geïntegreerde ladingbeveiliging.

Bovendien is de trailer voorzien van een nieuw bumperontwerp om de trailers te beschermen tijdens het laden en lossen via een laaddock. De carrosserie heeft hetzelfde ontwerp en dezelfde kwaliteitskenmerken als de koeloplegger. Robuuste stalen profielen en nieuwe deurgrepen ronden het visuele uiterlijk af.

Als de M.KO COOL koelwagenbak wordt gekoppeld aan de Z.KO COOL middenasaanhangwagen, kan de combinatie worden gebruikt als doorlaadcombi. Hierdoor kan de chauffeur de M.KO met een vorkheftruck direct door de Z.KO laden en lossen. Dit bespaart tijd en ruimte, omdat de volume-opleggercombinatie slechts één keer tot aan de deur hoeft te rijden en de aanhanger niet hoeft te worden losgekoppeld.

In de doorlaadcombinatie kan de voordeur van de Z.KO ook dienen als een pneumatische klep, die bescherming biedt tegen het weer tijdens het laden en lossen. De voorklep van de Z.KO wordt bij het laden van de M.KO en Z.KO over de achterste hef- en kantelplaat uitgeschoven. Hierdoor kan de frontklep als dak fungeren en beschermt de open ruimte tussen de voertuigen tegen regenwater. De trekstang met pneumatische vergrendeling is uitschuifbaar en kan vanuit de bestuurderscabine worden bediend.

De Schmitz Cargobull-dwarsbalk biedt de aanhanger een flexibele optie voor MultiTemp-vervoer en zorgt zo voor een betrouwbare koeling in alle segmenten. De scheidingswand is ontworpen voor 1/3- en 2/3-verdeling van de opbouw en is gebaseerd op de beproefde FERROPLAST ThermoTechniek. Dit biedt maximale isolatie, niet alleen in het lichaam maar ook voor de scheidingswand. Voor snelle en eenvoudige reparaties, zoals bij het vervangen van de gasdrukveren in de oplegger, is het niet nodig om de tussenwand te verwijderen. De tussenwand is in de lengte te verplaatsen, op te klappen tot aan het dak en ook aan het uiteinde van de carrosserie te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer