VIDEO - DSV richt 60.000 m2 warehouse in voor New Balance • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – DSV richt 60.000 m2 warehouse in voor New Balance

DSV en New Balance breiden hun jarenlange samenwerking verder uit. Met de nieuwe overeenkomst verdrievoudigt DSV de opslag en distributie voor New Balance in EMEA. Om deze aanzienlijke volumegroei op te vangen, is een op maat gemaakt en geautomatiseerd warehouse van 60.000 m² in Venlo, Nederland, ontwikkeld en recent in gebruik genomen.

Sinds 2005 hebben DSV en New Balance Athletics, Inc. samengewerkt aan meerdere projecten om de groei van de Europese activiteiten van New Balance in EMEA verder te ondersteunen. Nu wordt de samenwerking flink uitgebreid en worden de miljoenen schoenen en kledingstukken die DSV al per jaar opslaat en distribueert voor New Balance verdrievoudigd.

“Ik ben verheugd om de verlenging en uitbreiding van onze samenwerking in EMEA met New Balance, een al lang bestaande klant van DSV, aan te kondigen. De nieuwe overeenkomst is een erkenning van onze betrokken medewerkers en de investering in een state-of-the-art geautomatiseerde setup die we met New Balance hebben ontwikkeld voor warehousing en distributie. De nieuwe op maat gemaakte opzet voor New Balance in EMEA bevordert een hoge klanttevredenheid en stelt beide partijen in staat om de samenwerking in de toekomst nog verder te laten groeien”, zegt Peter van der Maas, Executive Vice President, DSV.

New Balance, met het hoofdkantoor in Boston, MA, heeft de volgende missie: door verantwoord leiderschap te tonen, bouwen we wereldwijde merken die atleten met trots dragen, medewerkers met trots creëren en gemeenschappen met trots faciliteren. New Balance bezit en exploiteert vier fabrieken in New England en één in Flimby, VK. New Balance heeft meer dan 7.000 medewerkers over de hele wereld in dienst en rapporteerde in 2020 een wereldwijde omzet van $ 3,3 miljard. De uitbreiding van de samenwerking stelt New Balance in staat om aan de toegenomen vraag in EMEA te voldoen.

Mathias Boenke, Senior Vice President EMEA voor New Balance: “De constante kwaliteit en betrouwbaarheid van DSV hebben ons ertoe gebracht onze samenwerking met hen verder uit te breiden om gelijke tred te houden met de veranderende behoeften van consumenten. Het geweldige werk van DSV en hun voortdurende investeringen in logistieke- en opslagcapaciteiten, vooral tijdens de COVID-19-pandemie, positioneren New Balance EMEA op de juiste wijze om onze ambitieuze groeidoelen te bereiken.”

DSV en New Balance hebben nauw samengewerkt om het bestaande warehouse van DSV in Venlo te moderniseren ten einde de aanzienlijke volumegroei voor New Balance op te vangen. De nieuwe inrichting is gemaakt om zowel een hoge capaciteit als een flexibel shuttlesysteem voor opslag en distributie te garanderen, zodat de miljoenen extra producten die DSV voor New Balance gaat beheren, efficiënt vanuit het magazijn in alle delen van Europa kunnen worden geleverd.

“In onze nieuwe warehouse setup maken we gebruik van ultramoderne opslag en innovatieve warehouse automatisering om te voldoen aan de specifieke eisen en behoeften van New Balance en hun klanten. Door de nieuwe geautomatiseerde processen en ‘goods-to-person’-aanpak op te nemen, verhogen we de efficiency, vooral door de inzet van onze professionele medewerkers te kunnen wijden aan de meest complexe taken in het warehouse en de geautomatiseerde oplossingen de eenvoudige taken te laten uitvoeren”, zegt Peter van der Maas, Executive Vice President, DSV.

De partner van DSV, het Oostenrijkse Knapp, is een geavanceerde ontwikkelaar van intelligente automatiseringsoplossingen en is de leverancier van alle geautomatiseerde en gemechaniseerde installaties in het magazijn van 60.000 m².

Over het vernieuwde warehouse in Venlo:

  • Totale grootte warehouse: 60.000 m2
  • Grootte van de opslagruimte voor pallets: 40.000 m2
  • Grootte van ASRS (Automatic Storage Retrieval System): 90.000 m3 (gelijk aan 241.000 bakken)
  • Capaciteit van het geautomatiseerde systeem: meer dan 12.500 stuks per uur
  • Totale lengte transportband in het warehouse: 6,4 km
  • Aantal goods-to-person werkstations ter plaatse: 16
  • Start bouw: Q1 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer