VIDEO - Eerste eActrossen voor DB Schenker en Dachser • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Eerste eActrossen voor DB Schenker en Dachser

Het is eigenlijk niet goed voor  te stellen, maar nu pas worden de eerste in serie geproduceerde Mercedes-Benz’ e-Actros ingezet bij transportbedrijven. DB Schenker en Dachser zijn de eerst die er mee gaan rijden, nadat ze eerder al een paar jaar reden met voorseriemodellen.

Nu is het dan officieel: Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks overhandigde een eActros 300 aan Cyrille Bonjean en Wolfgang Janda van DB Schenker. DB Schenker gaat de eActros gebruiken voor palletzendingen in de regio rond Leipzig.

De eActros 300 van DB Schenker heeft een totaalgewicht van 19 ton en is voorzien van twee assen en een aerodynamische box van Spier. Met drie accupakketten van in totaal 97 kWh moet de truck ongeveer 300 km kunnen rijden.

Ook Dachser gaat rijden met een eActros 300. Karin Rådström overhandigde de sleutels van het voertuig aan Stefan Hohm van Dachser. Dachser gaat de eActros gebruiken in en rond Stuttgart. De eActros van Dachser heeft dezelfde specificaties als die van DB Schenker. Dachser reed al sinds 2019 rond met een voorserievoertuig van de eActros en is dus vertrouwd met de operatie van een elektrische distributietruck.

DB Schenker en Dachser zijn vaste partners van Mercedes-Benz en andere merken. Zo rijden ze ook rond met tientallen Fuso’s eCanter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer