VIDEO – Scania bouwt elektrische LZV voor Jula Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Scania bouwt elektrische LZV voor Jula Logistics

Het Zweedse transportbedrijf Jula Logistics gebruikt al jaren een LZV van 32 meter en 64 ton, gebaseerd op een Scania R450. Nu is het tijd voor de volgende stap: de elektrische LZV.

Jula Logistics bespaart door met een LZV te rijden sowieso al 70 procent aan energie en uitstoot, maar die besparingen moeten nog veel groter worden door de Scania in de LZV-combinatie te elektrificeren.

“We maken gebruik van intermodaal vervoer, waarbij onze vracht per boot in de haven van Göteborg aankomt boot en op een trein wordt gezet die naar Falköping gaat. Van daaruit wordt de lading vervoerd per vrachtwagen, het laatste stukje van de reis naar ons magazijn in Skara. Om deze keten van transport nog duurzamer te maken door een vrachtwagen te gebruiken die wordt aangedreven door elektriciteit van de zonnepanelen die we op het dak van ons warehouse zullen bouwen, is gewoon fantastisch,” zegt Lennart Karlsson, CEO Jula Logistics.

De samenwerking met Jula Logistics past bij de manier waarop Scania de verschuiving naar duurzaam transport ziet. “Elektrificatie is een must voor ons streven naar zero emissie en het bereiken van onze klimaatdoelstellingen. Nauwe partnerschappen met stakeholders die onze waarden delen is belangrijk om dit in het nodige tempo te laten verlopen. We kunnen dit niet alleen, en Jula Logistics is een zeer gewaardeerde partner die veel om het milieu geeft”, zegt Fredrik Allard, hoofd E-mobility bij Scania.

Scania werkt zowel met prototypes als met nieuwe bedrijfsmodellen, en samen met klanten en andere partners worden toekomstige oplossingen gesimuleerd en gerealiseerd. De oplossing waarmee Scania Jula Logistics heeft geholpen, stelt de LZV in staat de rondrit maken van de plaats waar de trein in Falköping stopt naar het warehouse in Skara een paar keer af te leggen, een afstand die 60 kilometer bedraagt. Jula Logistics verwacht dat die afstand per dag zo’n 12 keer kan worden afgelegd.

“De elektrische LZV is een mooi voorbeeld van hoe een nauwe dialoog met klanten het voor ons mogelijk maakt om een uniek voertuig te bouwen voertuig te bouwen dat in een zeer vroeg stadium voldoet aan de eisen van die specifieke klant, ook voor een model dat niet in serie wordt geproduceerd,” zegt Allard.

Een gedetailleerd overzicht van het energieverbruik, een geoptimaliseerd routeschema en de en de noodzaak om op te laden worden vooraf nauwgezet gesimuleerd om deze transportstroom mogelijk te maken. Als de truck eenmaal in gebruik is, heeft hij vanaf de eerste dag een positieve invloed op de aanpassing van de distributiestroom van Jula. Een essentieel onderdeel in de samenwerking met Jula Logistics zal zijn het optimaliseren van het laadproces, de bijbehorende infrastructuur en de complete flow te zijner tijd te optimaliseren.

“Onze samenwerking met Scania toont aan dat dit technisch mogelijk is, maar we moeten ook een lange termijn mogelijkheid creëren om met deze langere voertuigen te rijden die ons in staat stellen om een grotere hoeveelheid lading op het laatste deel van onze intermodale stroom,” zegt Karlsson.

Scania en Jula Group streven naar een partnerschap op lange termijn met uitgebreide elektrificatie van de transportstromen die Jula Logistics runt. De elektrificatie van deze LZV is daarbij volgens de partijen nog maar het begin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer