VIDEO - UPS investeert in autonoom transport TuSimple • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – UPS investeert in autonoom transport TuSimple

UPS Ventures heeft een minderheidsinvestering gedaan in het autonome transportbedrijf TuSimple. Samen testen beide bedrijven zelfrijdende vrachtwagens op de weg in Arizona om te bepalen of de voertuigen de diensten en efficiëntie van het UPS-netwerk kunnen verbeteren.

Tijdens tests biedt UPS vrachtwagenladingen aan TuSimple voor transport langs een Amerikaanse vrachtvervoerroute tussen Phoenix en Tucson, Arizona. TuSimple startte zijn zelfrijdende dienstverlening in mei 2019 met een chauffeur en ingenieur in het voertuig. Dit is in overeenstemming met de wetgeving rond Level 4 Autonomous Driving die aangeeft dat er te allen tijde een chauffeur aanwezig moet zijn in het voertuig. TuSimple en UPS monitoren de afstand en tijd die de trucks zelfstandig afleggen, de veiligheidsdata en transporttijd.

“UPS zet in op technologieën die ons in staat stellen om ons wereldwijde logistieke netwerk efficiënter te maken,” zegt Chief Strategy and Transformation Officer, Scott Price. “Op het gebied van ontwikkeling en regelgeving is er nog veel werk voor de boeg voor volledig zelfstandige voertuigen zonder bestuurder, maar we zijn enthousiast over de vooruitgang die bedrijven zoals TuSimple in rem- en andere technologieën boeken. Al deze technologieën bieden voordelen op vlak van veiligheid en andere pluspunten die gerealiseerd zullen worden, lang voor de volledige visie rond zelfrijdende voertuigen werkelijkheid wordt. UPS zal het voortouw nemen om deze nieuwe technologieën in zijn vloot te implementeren.”

TuSimple is opgericht in 2015 en heeft als missie de eerste zelfrijdende vrachtwagen op de markt te brengen, de veiligheid te verhogen, de transportkosten te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. TuSimple ontwikkelt technologie waarmee transportbedrijven zware zelfrijdende trekker oplegger combinaties tractor-opleggers kunnen besturen.

UPS is gewoon tijdens het piekseizoen contracten met externe transportbedrijven af te sluiten. TuSimple gelooft dat het de gemiddelde gekochte transportkosten met 30 procent kan verlagen.

“We zijn vereerd met de strategische investering van UPS en hun vertrouwen in TuSimple. Dit bewijst hun toewijding om voorop te blijven lopen op het gebied van innovatie”, zegt TuSimple’s oprichter, president en CTO, Xiaodi Hou. “TuSimple heeft er alle vertrouwen in dat het de eerste zelfrijdende vrachtwagen op de markt kan brengen en zo de verkeersveiligheid kan vergroten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer