Ga naar hoofdinhoud

Vluchtelingencrisis raakt zelfs Waberer’s

Waberer’s International Nyrt., het Hongaarse transportbedrijf, heeft een succesvol 2015 achter de rug, maar geeft toe dat het wat ‘tegenwind’ heeft gehad waardoor de groei niet zo groot is als anders. ‘Externe omstandigheden’ zoals onder meer de vluchtelingencrisis en daardoor veranderde verkeers- en grenssituaties, raakten ook Waberer’s.

waberers-tru_20131216141156221Waberer’s behaalde in 2015 een totaalomzet van 522,5 miljoen euro, 5,3 procent meer dan in 2014. In andere jaren werden groeipercentages van meer dan 10 procent geboekt. De winst voor belastingen was in 2015 69,3 miljoen euro, ook nog altijd 3,1 procent meer dan in 2014. De nettowinst kwam uit op 12,4 miljoen euro, ook nog altijd meer in 2014, en wel 12,1 procent.

“Externe omstandigheden rond het internationaal wegtransport hadden ook een negatieve impact op Waberer’s activiteiten. Onder deze aspecten is de meest prominente wel de gevolgen van de vluchtelingencrisis, zoals de invoering van tijdelijke verkeersrestricties, het omplannen van routes door gesloten grenzen en af en toe grenscontroles in Schengen-landen”, zo laat het bedrijf in een toelichting op de jaarcijfers weten. Waberer’s moest naar eigen zeggen manieren vinden om om te gaan met deze beperkingen in een aantal landen, maar ook met bijvoorbeeld het tekort aan goed geschoolde chauffeurs in Europa. De transportmarkt stond in 2015 verder onder druk door een overcapaciteit in de Europese markt veroorzaakt door het Russische handelsembargo.

Door verder haar vrachtorganisatie en routeoptimalisatie IT aan te passen, was Waberer’s in staat haar beladingsgraad ondanks alle tegenslag te laten groeien van 90,9 naar 91,3 procent. In 2015 groeide de vloot van Waberer’s in heel Europa met 180 combinaties naar 3430 units, een groei van 5,6 procent. Het brandstofverbruik nam tegelijkertijd af met 2,4 procent.  Waberer’s trucks, gemiddeld niet ouder dan twee jaar, reden in 2015 in totaal meer dan 422 miljoen kilometer in Europa. Waberer’s handelde in 2015 in totaal 510.000 full truckloads af.

3 reacties op “Vluchtelingencrisis raakt zelfs Waberer’s

 • Truckertje

  Tekort aan goed geschoolde chauffeurs?Hebben ze überhaupt geschoolde chauffeurs?Goed geschoolde chauffeurs zijn hun te duur namelijk.

  1. Eelke

   Helemaal mee eens met comment hierboven.plus de winst van 522.2 miljoen euro zijn de onderbetaalde badslippers.

   1. Floris

    De omzet bedroeg 522 miljoen euro en een winst voor de belastingen van slechts 69 miljoen euro.Van die 522 miljoen moeten dan nog alle kosten afgetrokken worden en van de winst van 69 miljoen euro moet de winst belasting nog afgetrokken worden.
    Ik vrees dat dit bedrijf dan aan netto winst onder de streep niet zoveel overhoud en als je de netto winst deelt de aantallen voertuigen is dat ook maar minimaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer