Ga naar hoofdinhoud

Voedselbank tankt gratis bij Albert Keijzer

Voertuigen van de Voedselbank mogen gratis tanken bij transportbedrijf Albert Keijzer in Zaandam. Dat scheelt de organisatie ongeveer 5000 euro op jaarbasis.

tankpistoolDirecteur J. Keijzer legt in het Noordhollands Dagblad uit waarom het bedrijf de Voedselbank ondersteunt. “We doen af en toe wat voor een goed doel. Onze chauffeurs steken wekelijks een bedragje in een fonds dat wij als bedrijf verdubbelen. We hebben onder meer Kika geholpen en kinderen van zmlk-school Het Anker laten paardrijden bij de Blijde Ruiters. De Voedselbank doet met zo’n tachtig vrijwilligers prima werk, dat wij graag ondersteunen. Helaas is deze instelling nodig. Wij hebben de Voedselbank tankpasjes gegeven, waarmee ze altijd bij ons terecht kunnen. Dit staat overigens los van ons bedrijfsfonds.”

Evert van Essen, voorzitter van de Voedselbank, zei onlangs dat de organisatie zocht naar een structurele manier om exploitatie rond te krijgen. De Voedselbank is jaarlijks ongeveer 30.000 euro kwijt aan vervoerskosten, opslag, elektriciteit, administratie en energie. Er was een jaarlijks tekort van duizenden euro’s. Door de steun van Keijzer behoort het tekort nu (grotendeels) tot het verleden.

Bron: Noordhollands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer