Ga naar hoofdinhoud

Vos gaat rijden voor Pipelife

Logistiek dienstverlener Vos Logistics verzorgt sinds begin dit jaar het volledige transport van Pipelife Nederland vanaf de Pipelife vestiging in Enkhuizen (Noord-Holland). Op basis van de positieve ervaring van Pipelife in België koos ook Pipelife Nederland vorig jaar voor Vos Logistics als partner voor zowel binnenlands als internationaal transport. Vos Logistics en Pipelife gaan de komende jaren intensief samenwerken om de transportactiviteiten op de meest efficiënte en duurzame manier uit te voeren.

Pipelife is een internationale fabrikant van kunststof leidingsystemen en hulpstukken die onder andere worden ingezet voor riolering, elektro, water en gas.

Vos LogisticsVoor het transport wordt een variëteit van materieel ingezet zoals semi-diepladers, kraanwagens voor lengte transport en tautliners. Vos Logistics gaat ook de planning van deze transporten verzorgen. Hiervoor zijn enkele planners overgenomen. De planningssoftware van Vos Logistics berekent de optimale routes waarna het transportmanagementsysteem de opdrachten via de boordcomputers doorstuurt aan de chauffeurs.

Door de goederenstromen van Pipelife te combineren met goederenstromen van andere klanten worden lege kilometers geminimaliseerd wat een gunstig effect heeft op zowel de kostprijs als het milieu. De gereden kilometers worden zoveel mogelijk uitgevoerd met LNG trucks wat eveneens een positieve bijdrage levert aan de duurzaamheidsdoelstellingen van beide bedrijven vanwege de lagere uitstoot van schadelijke stoffen als NOx, SOx, fijnstof en broeikasgassen.

Voorafgaand aan de opstart is er intensief samengewerkt tussen beide bedrijven. De planning en het transport van buizen van verschillende diameters en lengten is een complex proces dat vooraf zorgvuldig gesimuleerd is. Voor de Go-Live zijn de systemen van Pipelife en Vos Logistics middels EDI gekoppeld, is er geïnvesteerd in speciaal equipment en zijn ervaren professionele chauffeurs geworven voor de uitvoering van de transporten.

Pim Pilon, Supply Chain Manager bij Pipelife: “In 2015 zijn wij op zoek gegaan naar een partner die het transport in de Benelux en naar andere Europese landen voor ons kon managen en uitvoeren. De keuze is gevallen op Vos Logistics. Op basis van onze ervaringen in België hebben wij er alle vertrouwen in dat zij ons ook in Nederland goed zullen bedienen. Daarnaast verwachten wij in Vos Logistics een partner te hebben waarmee wij ons in de toekomst kunnen door ontwikkelen en verbeteren.”

Roy van Tilburg, Operations Manager bij Vos Logistics: “De samenwerking met Pipelife in Nederland past in de doelstelling om verder te groeien op het gebied van Distributie in de Benelux. We zijn er van overtuigd dat we met deze uitbreiding een bredere basis hebben gelegd voor langdurige samenwerking met Pipelife. Hierdoor verbetert de positie van Vos Logistics op het gebied van gespecialiseerd transport- en logistiek in het segment voor bouw en bouw gerelateerde markten.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer