Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics boekt goede jaarcijfers

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics realiseerde in 2015 een omzet van 259,2 miljoen euro, een stijging van bijna 3 procent ten opzichte van 2014. Gecorrigeerd voor de dalende dieselprijzen steeg de omzet met 6 procent. Groei werd gerealiseerd in zowel internationaal transport als in warehousing en regionale distributie door meer volume met bestaande klanten en de verwerving van nieuwe klanten.

Vos Logistics trucksOok de winstgevendheid nam verder toe. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van  6,1 miljoen naar  8,8 miljoen euro. De nettowinst kwam daarmee uit op  3,8 miljoen euro (2014: 1,1 miljoen euro), terwijl de operationele cash flow groeide met 15 procent naar  13,3 miljoen euro. Voor 2016 verwacht Vos Logistics een verdere toename van omzet en resultaat.

Vos Logistics heeft in 2015 ruim 20 miljoen euro geïnvesteerd in de onderneming. Zo zijn er 70 nieuwe trucks ingestroomd, waaronder 18 LNG-trucks. Daarnaast heeft de onderneming geïnvesteerd in 450 nieuwe laadeenheden, waaronder 150 zelf ontwikkelde CuBoLiners (een curtainside megatrailer met uitneembare wanden) en 150 CuBoTainers (wissellaadbakken inzetbaar als curtainsider, boxtrailer en mobiel magazijn). Ook heeft Vos Logistics geïnvesteerd in telematica en IT. Daarnaast zijn ruim 25.000 uren besteed aan opleiding en training van medewerkers.

Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in de strategie en bedrijfsvoering van Vos Logistics. Ook in 2015 wist de onderneming de resultaten van belangrijke duurzaamheidsthema’s verder te verbeteren. Door een sterke focus op veiligheidsbewustzijn en gedrag daalde de lost time injury rate met 41 procent naar 0,46. De CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer daalde met 3 procent naar 0,0368 kg per ton/kilometer. Deze verlaging is toe te schrijven aan de verjonging van de vloot, intensieve trainingen van chauffeurs op rijgedrag en hogere beladingsefficiency door intelligente transportoplossingen. De toename van multimodaal transport en de uitbreiding van de LNG-vloot met speciale low-deck LNG-trucks voor internationaal megatrailervervoer droegen hier eveneens aan bij. De CO2-uitstoot van gebouwen is in 2015 teruggebracht met 15 procent.

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics: “2015 was een goed jaar voor de onderneming. In al onze kernactiviteiten hebben we het beter gedaan. De marktomstandigheden lieten een verdere verbetering toe en dat zagen we terug in de omzet en in het resultaat. Ook op het gebied van veiligheid en duurzaamheid is goede vooruitgang geboekt. Daarnaast hebben we dit jaar veel geïnvesteerd in onze mensen, middelen en innovatie door nieuwe transport- en serviceconcepten. Alles bij elkaar genomen is de basis verstevigd om onze dienstverlening aan klanten verder te verbeteren.”

Ben Vos, CFO van Vos Logistics: “We hebben in 2015 onze groeilijn verder voortgezet én de fundamenten onder de winstgevendheid verstevigd. Zowel operationeel als financieel staat er een krachtigere onderneming. Daarbij zijn de effecten van de kostenrationalisatie in combinatie met de strategische transformatie die de afgelopen jaren is doorgevoerd duidelijk zichtbaar. Een solvabiliteit van 23 procent en ruime liquiditeitspositie bieden een solide financiële basis om verder te investeren in onze strategie gericht op gecontroleerde groei.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer