Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics verder met eigen CuboTainer

Vos Logistics is zo tevreden over haar zelf ontwikkelde CuboTainer dat het alweer de tweede serie van 150 stuks in gebruik neemt.

Vos Logistics heeft eind 2014 de eerste 150 Vos CuboTainers in gebruik genomen. Deze containers, geleverd door fabrikant Wecon, zijn inmiddels uitgebreid getest en zeer goed ontvangen door de markt. De wissellaadbakken, door Vos Logistics zelf ontwikkeld, zijn inzetbaar als curtainsider, boxtrailer en mobiel magazijn en zijn DIN EN 12642-XL en TÜV-gecertificeerd. De zijwanden hebben intern verschuifbare PVC beplating en extern een schuifzeil. De Vos CuboTainer kan daardoor vanaf de zijkant geladen worden, biedt de bescherming van een boxtrailer en is bovendien inzetbaar voor opslagfuncties.

Vos Logistics CuboTainercubotainer_klein

De CuboTainer maakt deel uit van het meerjarenprogramma voor vlootvernieuwing dat Vos Logistics in 2011 is gestart. Binnen dit programma wordt o.a. geïnvesteerd in megatrailers, silo-opleggers en wissellaadbakken. Met het nieuwe concept van wissellaadbakken wil Vos Logistics haar dienstverlening in het boxtrailersegment verder uitbreiden. Voor dit segment is de CuboTainer een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele boxtrailer vanwege het hogere transportvolume. De Vos CuboTainer is met name geschikt voor het vervoer van losse goederen zoals gebruikt textiel of autobanden. De container heeft een inhoud van 57 m³, voldoet aan de laatste veiligheidseisen (DIN EN 12642-XL), is TÜV -gecertificeerd voor vormvastheid en kan ook worden gekiept.

Vos Logistics heeft met een team van eigen medewerkers en in nauwe samenwerking met klanten en containerbouwers aan de ontwikkeling van de Vos CuboTainer gewerkt. Het is een voorbeeld van hoe het bedrijf samen met klanten en producenten tot duurzame oplossingen komt. Paul Hoppenbrouwers, director International Freight Forwarding & High Volume Transport bij Vos Logistics: “De Vos CuboTainer is zeer goed ontvangen bij onze klanten. Door de multi-inzetbaarheid van de CuboTainer realiseren we verhoging van de beladingsgraad en verdere reductie van lege kilometers. Deze eigen ontwikkeling is een duidelijk bewijs dat duurzame innovatie in de sector werkt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer