Ga naar hoofdinhoud

VTL en TLN lanceren opleiding Chauffeur Distributievervoer

VTL start met een opleiding Chauffeur Distributievervoer. Jeroen Meulendijks, directeur van VTL, presenteerde de opleiding onlangs aan de voorzitter van de TLN-deelmarkt Kwaliteit Distributeurs Nederland (KDN), André Groot. Hij deed dit tijdens een werkbezoek aan het C1000 Distributiecentrum in Woerden, waar de leden van KDN te gast waren.

chauffeurVoorafgaand aan de officiële overdracht refereerde Meulendijks aan de samenwerking tussen VTL en TLN en hun deelmarkt KDN, waar circa 140 distributiebedrijven bij aangesloten zijn. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat er een opleiding is waarmee de leden van KDN hun chauffeurs via een zeer praktijkgerichte aanpak kunnen opleiden. Het opleidingsprogramma is zodanig samengesteld, dat het voldoet aan de behoefte van de individuele bedrijven en deelnemers.

Om haar leden met de organisatie van de nascholing zo goed mogelijk te adviseren en ondersteunen, heeft KDN in 2009 de samenwerking gezocht met VTL. Naast het ontwikkelen van een praktijkgerichte opleiding, was de opdracht tevens om ervoor te zorgen dat de aangesloten distributiebedrijven door het volgen van deze opleiding voldoen aan de verplichte nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid. Zowel KDN als haar leden zijn nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van de opleiding. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een uitgebreid opleidingsprogramma. Werkgevers en hun chauffeurs kunnen zelf bepalen welke opleidingen uit het programma zij willen volgen, waardoor het opleidingstraject optimaal aansluit op hun praktijksituatie. “Bij veel transportbedrijven heeft opleiden op dit moment geen prioriteit. Toch is het belangrijk om niet te lang te wachten met de verplichte nascholing. De verwachting is dat er over enkele jaren een wachtlijst bij de opleiders gaat ontstaan. Daardoor bestaat het risico dat de vakbekwaamheid van uw chauffeurs verloopt”, zo hield Meulendijks de toehoorders voor.

De opleiding Chauffeur Distributievervoer richt zich op het veilig en efficiënt werken en andere aspecten die het beroep van distributiechauffeur met zich meebrengt. Onderwerpen die hierbij specifiek aandacht krijgen zijn onder andere Fysieke belasting, Tiltechniek en AVC en CMR. De opleiding is bestemd voor chauffeurs die al werkzaam zijn in het distributievervoer. Na het volgen van de opleiding zijn zij in staat om op kwalitatief betere manier hun werkzaamheden als distributiechauffeur uit te voeren. Na het volgen van de opleiding kunnen zij op kwalitatief betere manier hun werkzaamheden als distributiechauffeur uitvoeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer