VWA onderzoekt vervuilde voedseltransporten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VWA onderzoekt vervuilde voedseltransporten

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) stelt een onderzoek in naar een transportbedrijf dat ondermeer maïs, rijst en suiker bestemd voor menselijke consumptie zou vervoeren in met chemicaliën vervuilde containers.

Europool - voedseltransport”Die rijst is bestemd voor de Nederlandse horeca”, zegt een redacteur van actualiteitenprogramma Netwerk dat de zaak aan het rollen bracht. Netwerk zond donderdag een reportage hierover uit.

Volgens Netwerk gaat het om EuroTranspool uit Goch, net over de Duitse grens. Het bedrijf werkt veel met Nederlandse chauffeurs. Een aantal van die chauffeurs zegt in het programma dat ze van hun baas regelmatig moesten sjoemelen met de veiligheidsregels.

”Afgelopen juli werd de vergunning van dit bedrijf voor het vervoeren van diervoeder ingetrokken”, aldus Netwerk. De veiligheid van diervoeder zou door de transporteur in gevaar zijn geweest.

CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma, woordvoerder voedselveiligheid, wil van de ministers Verburg (Landbouw en Voedselveiligheid) en Klink (Volksgezondheid) weten weten wat er is gedaan met de bevindingen van het Productschap. “Als er door het Productschap harde overtredingen zijn geconstateerd, hoe kan het dan dat er geen vervolg aan is gegeven. Je weet dat er altijd bedrijven zijn die de grenzen opzoeken. Dat is reden te meer om bij het ministerie en bij de Voedsel en Waren Autoriteit aan de bel te trekken. Zij moeten zeggen wat hier aan de hand is.”

EuroTranspool wilde niet reageren in de uitzending van Netwerk.

Bekijk hier de uitzending van Netwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer