Ga naar hoofdinhoud

Wáberer stapt nu echt uit Waberer’s

György Wáberer, oprichter van logistiek dienstverlener Waberer’s International, verlaat nu echt het bedrijf dat nog altijd zijn naam draagt. Hij stapt uit de Raad van Bestuur en verkoopt zijn resterende aandelen. Dat doet hij overigens aan de schoonzoon van Viktor Orbán, de minister-president van Hongarije.

In een door Waberer’s openbaar gemaakt document staat dat Merkport Zrt, dat voor 95 procent in handen is van de BDPST Groep, 22,88 procent van de aandelen van Waberer’s koopt van High Yield Vagyonkezelő Zrt, dat in handen is van György Wáberer. Daardoor krijgt Merkport samen met BDPST Groep in totaal 49,64 procent van Waberer’s International in handen. De BDPST Groep is een investeringsmaatschappij die eigendom is van István Tiborcz, de schoonzoon van de Hongaarse premier Orbán. Het bedrijf kocht afgelopen zomer zijn eerste pakket Waberer’s aandelen van 20,99 procent.

György Wáberer

György Wáberer heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de herstructurering van het bedrijf. “Als gevolg van het werk van het management is het bedrijf op een nieuwe weg, winstgevend en betaalt het voor het eerst sinds de introductie op de beurs dividend aan zijn aandeelhouders.”

Waberer’s CEO Zsolt Barna , sprak zijn dank uit aan de oprichter voor zijn toegewijde werk in de afgelopen twee jaar, dat heeft bijgedragen aan de succesvolle ommekeer van Waberer’s. Hij gaf ook aan dat de ervaring en het advies van György Wáberer ook in de toekomst zal worden ingezet bij de uitvoering van toekomstige groeiplannen. Dus helemaal weg, is Wáberer nog steeds niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer