Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s schikt met truckfabrikant in kartelzaak

Nog altijd lopen er talrijke claims van transportbedrijven tegen truckfabrikanten inzake de kartelvorming. Soms blijken die claims succesvol, soms niet. Het Hongaarse Waberer’s heeft nu een schikking getroffen met een van de truckfabrikanten.

In 2016 startte Waberer’s een rechtszaak tegen diverse truckfabrikanten om schadevergoeding te krijgen. Nu is er met een van de truckfabrikanten een schikking getroffen. Waberer’s vermeldt niet waarom er een schikking is getroffen. Ook de naam van de betreffende truckfabrikant en het bedrag van de schikking is niet bekend gemaakt. Wel zegt de transporteur dat het bedrag van de vordering nu is verlaagd tot 26,6 miljoen euro.

De rechtszaak tegen de andere aangeklaagde truckfabrikanten gaat gewoon door.

3 reacties op “Waberer’s schikt met truckfabrikant in kartelzaak

  • Big Rick

    Krijgen hun auto’s al goedkoper en dan nog zeuren.

  • Die 26mil was allang uitgekeerd als dividend naar aandeelhouders, truck fabrikant verhoogd prijzen trucks om dit “verlies” weer goed te breien , en dan voornamelijk naar de kleinere afnemers van trucks, die zoiezo al niet voor prijzen ala waberers kunnen rijden

  • Transporteur moeten tegenwoordig bij grote bedrijven inschrijven op een totaalpakket bestemmingen. De ‘winnaar’ moet daarna uit de kosten zien te komen. Met alle gevolgen van dien. Het zijn de zegeningen van het neoliberalisme. Zie ook zorg, woning’markt’ etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer