Walden Group rondt overname van Relais Colis af • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Walden Group rondt overname van Relais Colis af

De Walden Group heeft maandag de overname afgerond van 100 procent van de aandelen van Relais Colis. Relais Colis is het leidende netwerk van het ophalen en thuisbezorgen van pakketten aan particulieren en is daarnaast een belangrijke speler in de e-commerce sector. Met deze overname zet de Walden Group de volgende stap in hun ontwikkeling en omnichannel-strategie en spelen ze in op de behoeften van de markt en hun klanten.

Met deze overname versterkt de Walden Group ook zijn transportdivisie die zich richt op ‘last mile’-oplossingen in Europa en die momenteel actief is via de bedrijven Ciblex, DPXS, Eco Courses Optic en Sopharty. De Walden Group opent daarnaast nieuwe distributiekanalen voor de huidige én toekomstige klanten door het aanbod uit te breiden en zal daarnaast, door deze overname van Relais Colis, een verantwoorde B2C-leveringsdienst aanbieden als aanvulling op zijn B2B-diensten.

Met meer dan zeventig jaar expertise is de Walden Group ontwikkeld door drie generaties ondernemers, en daarom is het bederijf inmiddels aanwezig in 16 Europese landen. Met een omzet van 1,7 miljard euro in 2021 en 5.300 medewerkers (waarvan 72 in de Benelux), zet de Walden Group hun expansie voort met Relais Colis, een pionier op het gebied van pakketbezorging via ophaalpunten met inmiddels 50 jaar ervaring. Relais Colis heeft 6.300 afhaalpunten, 22 bureaus (waarvan 3 in de Benelux) en levert 45 miljoen pakketten per jaar. In Nederland worden er jaarlijks 923.418 pakketten bezorgd. Relais Colis biedt daarom verschillende strategische kansen voor de Walden Group.

Stéphane Baudry, voorzitter van de Walden Group: “De overname van Relais Colis betekent een echte kans voor ons. Deze overname maakt deel uit van onze langetermijnvisie en zal onze toekomst en die van onze medewerkers verstevigen. Het is nu van essentieel belang om in te spelen op de behoeften van de markt én op die van onze zakelijke klanten, die namelijk hebben gewacht op de mogelijkheid voor B2C-leveringen. Christophe Cornilleau, CEO van Walden Express International, gaat ervoor zorgen dat het integratieproces van Relais Colis soepel zal verlopen. Ons specialisme in de B2C- én C2C-markt stelt ons in staat om op beide gebieden topprestaties te leveren.”

De bezorgsector is snel aan het veranderen en steeds meer consumenten en professionals willen een bezorgservice van levering binnen één dag. Door de groei van de e-commerce, die door de pandemie wordt gestimuleerd, zal de behoefte aan afhaalpunten in heel Nederland alleen maar toenemen de komende tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer