Ga naar hoofdinhoud

Wat te doen als je last hebt van boerenprotesten?

Het is weer zover: de boeren zijn weer aan het protesteren en als gevolg daarvan staan wegen in en naar België muurvast. En niet allen in België, maar in middels ook in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Vervoerders kunnen daar flink last van hebben. TLN geeft middels een praktisch stappenplan tips wat je moet doen als je tegen een blokkade aanloopt.

Wanneer je als chauffeur of je lading in gevaar komt, bel direct de politie via het Europese alarmnummer 112. Daarna bel je direct je verzekeraar, vervolgens de Nederlandse ambassade en met TLN. In het stappenplan vind je belangrijke telefoonnummers.

De verdere stappen worden duidelijk uitgelegd. Na verschillende signalen van leden die zich zorgen maken over de situatie op de Europese wegen, heeft TLN besloten dit plan te maken. De gevolgen voor Nederlandse chauffeurs lijken vooralsnog mee te vallen. Maar de brachevereniging vindt het belangrijk om te helpen voorkomen dat er transporteurs in de problemen komen.

De boerenprotesten lijken de komende dagen, wellicht weken aan te houden. Voor de bedrijven in de logistieke en transportsector betekent dat flink puzzelen om te voorkomen dat chauffeurs in ellenlange files of vervelende situaties terechtkomen. Mocht dit toch gebeuren, dan is het belangrijk dat de chauffeurs weten wat zij kunnen doen. Het stappenplan van TLN kan daarbij helpen.

Eén reactie op “Wat te doen als je last hebt van boerenprotesten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer