Worden die vaccins nou echt met huurbusjes vervoerd? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Worden die vaccins nou echt met huurbusjes vervoerd?

Er was wat ophef en onrust afgelopen week onder pharmatransporteurs toen bleek dat de eerste COVID-19 vaccins bij de ziekenhuizen aankwamen in bestelauto’s van Europcar. Zulke belangrijke vaccins in lukraak gehuurde busjes, dat kan toch niet?

Nee, dat kan ook niet natuurlijk. Niemand wil zijn vaccins uit een (ongekoeld) busje waar, laten we zeggen, Henk en Ingrid net hun oude bankstel mee naar de vuilstort hebben vervoerd. De realiteit is (gelukkig maar) heel anders.

Movianto, de logistieke dienstverlener die het vervoer van de Pfizer COVID-19 vaccins voor zijn rekening neemt, is een samenwerking aangegaan met Europcar die iets meer inhoudt dan alleen een huurbusje afhalen.

Om de houdbaarheid van de vaccins te garanderen, zijn alle koelvoertuigen van Europcar gekeurd en gecertificeerd. Zo zijn de voertuigen onder andere uitgerust met de benodigde temperatuur sensoren voor temperatuuropvolging en -mapping en worden ze bestuurd door GDP getrainde chauffeurs van Movianto. De jarenlange succesvolle samenwerking tussen Movianto en Europcar heeft zich eerder bewezen in de distributie van het griepvaccin.

Martijn Hanekroot, algemeen directeur Europcar Autoverhuur: “Europcar levert graag een bijdrage aan het veilig transporteren van het COVID-19 vaccin voor onze partner Movianto. Het leveren van voertuigen met hoge kwaliteitsnormen is voor ons en onze klanten uitermate belangrijk. We schakelen diverse experts in om de kwaliteitsnorm te toetsen. De opbouw en afwerking van de voertuigen voor Movianto is uitgevoerd door Peters Koelwagens te Oss. Dit is een mooi voorbeeld van een uitstekende samenwerking tussen verschillende partijen.”

Peter Roelands, transport manager Movianto Benelux: “Nadat de Europcar voertuigen werden aangeleverd bij Movianto zijn deze door het hele validatieproces gegaan wat standaard gehanteerd wordt voor alle Movianto voertuigen. De Europcar voertuigen zijn dan ook op exact dezelfde manier op te volgen wat temperatuur betreft. Bij elk probleem zal onze Control Tower dan ook onmiddelijk actie ondernemen en in contact treden met onze chauffeurs om mogelijke deviaties te vermijden. Voor alle duidelijkheid en zoals hierboven reeds aangegeven, werden deze wagens ook succesvol ingezet tijdens de verdeling van het griepvaccin in Q4 2020. Een griepcampagne die Movianto nu voor het 9de jaar op rij heel succesvol heeft voltooid.”

Het vaccin Moderna wordt wereldwijd gedistribueerd door Kuehne+Nagel.

Eén reactie op “Worden die vaccins nou echt met huurbusjes vervoerd?

  • Sander F.

    Maar vertel dan, op welke temperatuur dient het product vervoert te worden?

    Er wordt/werd zo’n drukte om die -70 graden gemaakt.. maar ik was al verbaasd om het vaccin in een Iveco Daily bakwagen met topkoeler te zien aankomen.

    Prima voor een stuk vlees.. maar toch geen vaccin dat op -70 graden bewaard moet worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer