Wuunder lanceert City Fulfilment Centers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wuunder lanceert City Fulfilment Centers

Transportmanagentservice Wuunder lanceert hun City Fulfilment Centers. De City Fulfilment Centers zijn lokale magazijnen waarmee de voorraad dicht naar de koper gebracht wordt. Op deze manier worden verschillende stappen uit de supply chain overgeslagen, waardoor winkeliers hun orders zonder vertraging kunnen afleveren. De koper profiteert op die manier van betrouwbare en snelle levering: bestellingen kunnen binnen de 1 en 4 uur geleverd worden. Wuunder is de eerste partij in Nederland die met deze manier van pakketbezorging gaat werken.

Retailers, (fiets)koeriers en locaties die willen werken met de City Fulfilment Centers, kunnen zich via de volgende link aanmelden voor de wachtlijst: https://wearewuunder.com/wuunder-city-fulfilment/

Het werken met de City Fulfilment Centers, en dus last-mile leveringen, kunnen volgens onderzoek van Accenture een CO2-reductie tussen de 17 en 25 procent opleveren. Dit onder andere doordat pakketten geleverd worden met fietskoeriers. Nog een bijkomend voordeel van het gebruik van de City Fulfilment Centers is dat producten zonder buitenverpakking aan de eindklant geleverd worden, wat verpakkingsmateriaal scheelt en beter is voor het milieu.

Met de City Fulfilment Centers wordt de magazijnvoorraad lokaal geplaatst en dus dicht bij de eindontvanger. Daardoor hoeven pakketten bijvoorbeeld niet langs diverse sorteercentra, maar worden deze bezorgd door klimaatvriendelijke, plaatselijke bezorgservices zoals fietskoeriers. Door op deze manier te werken, kunnen retailers beter garanderen dat de koper de producten op tijd ontvangt. Dit geldt ook tijdens de pakketdrukte rondom de feestdagen. Retailers die hun voorraad opslaan in City Fulfilment Centers hoeven in december geen pakketinfarct te vrezen.

Jeroen Gehlen, co-founder van Wuunder: “Door de coronacrisis was de pakketdrukte tijdens de afgelopen feestdagen groter dan ooit. Opnieuw verwachten we voor deze feestdagen een topdrukte aan online bestellingen. Onze klanten hebben ons om een logistieke oplossing voor dit probleem gevraagd. Met bestaande klanten zijn we daarom dit concept gaan testen. Vanaf nu is het ook voor nieuwe partijen mogelijk zich aan te sluiten bij de City Fulfilment Centers, om zo kopers te laten profiteren van betrouwbare en snelle levering. Zowel in december, als in de rest van het jaar.”

De voorraad in de lokale magazijnen wordt bepaald door een door Wuunder ontwikkeld algoritme dat aangeeft in welke regio, welk product populair is. Retailers dragen daarbij de verantwoordelijkheid voor het bepalen van de voorraadlocatie over aan Wuunder, die ervoor zorgt dat de voorraad optimaal verspreid is. Door een directe koppeling tussen het winkelmandje in de check-out van de webshop en de lokale voorraad, kunnen aflevertijden en tarieven dynamisch worden getoond. Indien een koper zich buiten het gebied van de City Fulfilment Centers bevindt, wordt er gebruikgemaakt van de traditionele pakketvervoerders. Hierdoor is het mogelijk om kopers in de hele wereld te bedienen.

De producten die via de City Fulfilment Centers geleverd worden, zijn het type producten dat men zo snel mogelijk in huis wil hebben of nodig zijn tijdens een reparatie. Voorbeelden zijn mobiele telefoons, dagaanbiedingen, verhuur van gereedschap en reserveonderdelen. Oftewel urgente producten waar een hoge leverbetrouwbaarheid nodig is en waar een retailer zich geen vertragingen kan veroorloven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer