XPO Logistics opent nieuw EDC voor TTI • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

XPO Logistics opent nieuw EDC voor TTI

XPO Logistics opent maandag het nieuwe Europese distributiecentrum voor Techtronic Industries (TTI). XPO verzorgt hiermee de Europese distributie van TTI’s consumentenproducten, waaronder elektrisch gereedschap, tuingereedschap en accessoires van merken zoals Ryobi en AEG Power Tools. Het duurzame distributiecentrum van zo’n 35.000 vierkante meter is gevestigd naast de XPO-campus in Eindhoven en zal zorgen voor een honderdtal nieuwe banen in de regio.

XPO zal TTI ondersteunen bij het bedienen van de Europese markt via in- en outbound dienstverlening, opslag, kitting en aanvullende dienstverlening. De bestaande XPO-campus is daarvoor een perfecte locatie vanwege zijn gunstige ligging en de toegang tot een sterk Europees transportnetwerk. De samenwerking is daarnaast een uitbreiding van het industriële segment dat XPO bedient en is daarmee in lijn met XPO’s groeistrategie.

Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics België, Nederland en Duitsland: “De industriële sector maakt mede door COVID-19 een snelle transitie door. Bouwmarkten bieden hun producten bijvoorbeeld steeds vaker online aan. Wij zijn daarom trots dat Techtronic Industries ons als partner heeft gekozen om aan deze vraag te voldoen en de logistieke processen te optimaliseren vanuit dit duurzame distributiecentrum.”

Paolo Balloni, Vice President Supply Chain Management EMEA bij Techtronic Industries: “We hebben de afgelopen jaren enorme groei gezien in het consumentensegment en we blijven uitbreiden in de Europese markt. Het is daarom een logische stap om een speciaal distributiecentrum te hebben voor deze bedrijfstak om de afzetmarkt de aandacht te geven die het verdiend. We hebben daarvoor een goede partner gevonden in XPO. Met hun campus in Eindhoven hebben ze direct toegang tot een groot netwerk in Europa waardoor wij onze groeiende markt optimaal kunnen voorzien.”

Het nieuwe gebouw naast de XPO-campus is volledig volgens de hoogste duurzaamheidsnormen gebouwd. Hierbij streven XPO en TTI naar een ‘zeer goede’ Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) duurzaamheidsbeoordeling. Daarnaast streven de bedrijven ernaar de komende jaren CO2-neutraliteit te realiseren binnen het distributiecentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer