XPO rijdt op HVO mee in Tour de France • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

XPO rijdt op HVO mee in Tour de France

Logistiek dienstverlener XPO Logistics is door de organisatie van de Tour de France geselecteerd als de officiële transportpartner voor Femmes editie, die van 24 tot 31 juli wordt gehouden. De acht etappes tellende wedstrijd wordt de eerste editie van de Tour de France Femmes avec Zwift.

XPO zal 14 chauffeurs inzetten om 200 ton vracht te vervoeren langs het parcours, waarbij meer dan 1.000 kilometer per vrachtwagen wordt afgelegd. Het bedrijf ondersteunt ook de afgelopen Tour de France, met 58 chauffeurs die 570 ton vracht over 3.328 kilometer vervoeren.

Luis Gómez, president van XPO Logistics Europe “We zijn verheugd om de reikwijdte van ons 42-jarig partnerschap met de Tour de France uit te breiden door enkele van de beste vrouwelijke atleten ter wereld te ondersteunen. Daarnaast hopen we dat onze betrokkenheid meer vrouwen zal aanmoedigen om te leren over carrièremogelijkheden in transport en de steeds inclusievere aard van onze sector.”

Een XPO-team speciaal voor de Tour de France Femmes avec Zwift zal verantwoordelijk zijn voor het tijdkritische vervoer van materiaal en voorraden tijdens alle etappes van de race. De chauffeurs van het bedrijf zijn opgeleid in Tour de France-protocollen en emissiereductietechnieken om veilig en milieuvriendelijk te kunnen werken.

Vorig jaar reed XPO voor het eerst op trucks met HVO. Dit jaar verwacht het bedrijf dat zijn vloot op alternatieve brandstof 49.000 liter HVO zal gebruiken en de CO2-uitstoot tot 85 procent per kilogram zal verminderen in vergelijking met diesel. De overige XPO-trucks die voor de Tour worden ingezet, hebben allemaal Euro 6-motoren, de schoonste dieseltechnologie die beschikbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer