Zalando verzendt eerste pakket vanuit nieuw fulfillment centrum • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zalando verzendt eerste pakket vanuit nieuw fulfillment centrum

Zalando heeft vrijdag zijn eerste pakket naar een klant in Nieuwegein verzonden vanuit zijn nieuwe fulfillment centrum in Bleiswijk, in de gemeente Lansingerland ten noorden van Rotterdam. De toonaangevende logistieke dienstverlener Ingram Micro runt het distributiecentrum en verwacht op de middellange termijn 1,500 banen te creëren. Dankzij de nieuwe locatie zal Zalando zijn convenience services verder verbeteren en toekomstige groei van Zalando’s platform mogelijk maken.

Met een oppervlak van 140,000 vierkante meter, bijna 20 voetbalvelden, is het nieuwe fulfillment centrum de grootste locatie in Zalando’s Europese logistieke netwerk en brengt het relevante producten dichter bij klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Klanten in de Benelux zullen profiteren van een reductie van de gemiddelde bezorgtijd.

Megan Maley

Megan Maley, Zalando’s General Manager voor de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland: “We zijn zeer verheugd dat we zijn gestart met het versturen van bestellingen naar onze klanten vanuit ons nieuwe Nederlandse fulfillment centrum. Het Zalando distributiecentrum in Bleiswijk, nabij Rotterdam, stelt ons in staat om vaker de volgende dag te bezorgen en uiteindelijk levering op dezelfde dag te introduceren voor klanten in de Benelux. Ik wil graag alle medewerkers en ondersteunende partners, in het bijzonder Ingram Micro en de gemeente Lansingerland, bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.”

Wethouder Kathy Arends (economie), van de gemeente Lansingerland, is trots dat Zalando heeft gekozen voor een locatie in Bleiswijk. “Het illustreert de strategische ligging van de gemeente Lansingerland aan de A12 corridor. Het is een eer dat een internationale naam als Zalando onze economie versterkt met dit distributiecentrum.”

Jeroen Palsrok, Directeur Specialty Accounts, Ingram Micro, zegt: “We zijn er trots op dat we Zalando’s nieuwste en grootste logistieke locatie kunnen runnen en voortbouwen op onze wereldwijde expertise op het gebied van sterk geautomatiseerde e-commerce fulfillment. Ons energieke team in Nederland vult dit aan met lokale expertise, en zij zullen de convenience propositie van Zalando aan zijn klanten verder verbeteren.”

Voor de bouw investeerde Zalando in duurzame oplossingen en installeerde het zonnepanelen op het dak van het gebouw. Zodoende komt de locatie ook in aanmerking voor het BREEAM-duurzaamheidscertificaat met de score “Very Good”. De Rotterdamse locatie zal uiteindelijk beschikken over het hoogste niveau van automatisering binnen Zalando’s fulfillment netwerk, zoals goods-to-person shuttle technologie.

Het nieuwe distributiecentrum brengt het totaal aantal fulfillment centra van Zalando op 13, met vestigingen in zeven Europese landen, inclusief de nieuwe Nederlandse locatie. Om toekomstige groei mogelijk te maken en klanten te bedienen met best-in-class convenience, blijft Zalando zijn logistieke netwerk in Europa uitbreiden: bouwwerkzaamheden aan nieuwe fulfillment centra in Duitsland, Polen en Frankrijk gaan binnenkort van start of zijn recent gestart.

De locatie in Bleiswijk is ontwikkeld door een joint venture van Intospace (voorheen Somerset Capital Partners) en USAA Realco-Europe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer