Zalando vindt last mile opnieuw uit met Fietskoeriers.nl • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zalando vindt last mile opnieuw uit met Fietskoeriers.nl

Zalando is in Amersfoort, Nijmegen, Arnhem en Zwolle een samenwerking gestart met de Nederlandse bezorgdienst Fietskoeriers.nl. De fietskoeriers van Fietskoeriers.nl, een initiatief van Cycloon Post en Fietskoeriers.nl, bezorgen de pakketjes van Zalando tussen 17.00 en 22.00 met bakfietsen. Door voor de zogeheten last mile te kiezen voor bezorging per bakfiets wordt het laatste deel van het bezorgtraject CO2-neutraal. Zalando wil zo de bezorging duurzamer maken en bijdragen aan het verminderen van verkeer in en om steden. 

De pilot sluit naadloos aan bij de bredere do.MORE-duurzaamheidsstrategie van Zalando. De eigen bedrijfsvoering van Zalando en het bezorgen en retourneren zijn sinds 2019 klimaatneutraal. Masood Choudhry, VP Logistics bij Zalando, zegt: “Onze visie bij Zalando is om een duurzaam modeplatform te zijn met een netto positieve impact voor mens en planeet, dat wil zeggen dat we meer teruggeven dan wat we gebruiken. Dit testproject is een voorbeeld van deze visie én draagt bij aan een nog betere klantervaring in Nederland. We zijn blij dat we deze samenwerking met Fietskoeriers.nl in verschillende steden kunnen starten en onze klanten nog duurzamer van dienst kunnen zijn.”

“We zijn erg trots dat we met het grootste online fashion platform van Europa samenwerken, omdat het ons doel is om de bezorgmarkt groener en socialer te maken. Bij bezorging in de avond is de ontvanger vaker thuis, waardoor de bezorging in de meeste gevallen één keer gedaan kan worden”, zegt Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon. “We bezorgen nu al in ruim 30 steden in Nederland en hopen dat de samenwerking met Zalando andere grote bedrijven inspireert om duurzamere keuzes te maken, zodat we in nog meer steden groen kunnen bezorgen.”

Zalando investeert in de last mile-dienstverlening door sterke netwerken op te bouwen met lokale partners zoals Fietskoeriers.nl. Door projecten met regionale vervoerders die gebruik maken van bakfietsen en elektrische voertuigen, onderzoekt Zalando nieuwe manieren van milieuvriendelijke last mile-levering om de CO2-uitstoot van bezorgen te verkleinen. Met deze pilots krijgt Zalando inzichten in de uitdagingen en mogelijkheden van klimaatneutrale last mile-opties, die kunnen worden ingezet en gedeeld met huidige en toekomstige partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer