Ga naar hoofdinhoud

Zij-instromer aan de slag bij Van Vliet Transport

Er bestaat enorme belangstelling voor de 2.000 nieuwe banen uit het nieuwe Sectorplan Transport en Logistiek. Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek: “We bieden werkzoekenden die professioneel chauffeur willen worden een diploma met een gegarandeerde baan.” Een van de eerste zij-instromers is Guido van Veen die aan de slag gaat bij Van Vliet Transport uit IJsselstein.

20160317_eerste_chauffeurs_bekend_die_met_baangarantie_groot_rijbewijs_kunnen_halen1De wervingscampagne ‘2.000 chauffeurs gezocht’ maakt onderdeel uit van het Sectorplan transport en logistiek. Werkgeversorganisaties en vakbonden willen hiermee samen met minister Asscher inspelen op de snel veranderende arbeidsmarkt door (regionale) economische ontwikkelingen, ontgroening en vergrijzing. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert de campagne uit waarbij toekomstige kandidaten worden geselecteerd op voorlichtingsavonden en testdagen. Daarna kunnen de kandidaten zelf op zoek naar een nieuwe werkgever; het MobiliteitsCentrum transport ondersteunt hen hierbij. Is de baangarantie een feit, dan kan de opleiding starten.

Van Vliet Transport uit IJsselstein is een van de eerste werkgevers die een kandidaat van het Sectorinstituut de mogelijkheid geeft voor een opleiding mét baangarantie. Guido van Veen startte onlangs als magazijnmedewerker/chauffeur in opleiding zodat hij alvast ervaring kan opdoen en het bedrijf kan leren kennen. Guido van Veen (links op de foto) is blij met de kans die hij krijgt: “Ik wilde altijd al chauffeur worden. Maar ik had nooit gedacht dat het nog zou gebeuren!” Willem de Vries: “De overweldigende belangstelling voor onze voorlichtingsbijeenkomsten bevestigt dat we op het goede spoor zitten en de sector een krachtige impuls kunnen geven. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het vak van chauffeur. Tegelijkertijd melden zich steeds meer werkgevers die chauffeurs zoeken. Zij kunnen hun vacatures melden bij het MobiliteitsCentrum transport.”

Van Vliet Transport is een internationaal bedrijf voor fijnmazige (24-uurs) distributie in de Benelux en groupagevervoer in de overige Europese landen. Operationeel directeur Arjan van Weelden (rechts op de foto) is enthousiast over deze mogelijkheid om vacatures te vervullen. “Dankzij het sectorplan en het opleidingsfonds voor de sector SOOB is de financiering van de opleidingskosten met 80 procent nu heel gunstig. Zowel de werkgever als de kandidaat betalen dan nog maar 10 procent.” Werkgevers kunnen bij het Sectorinstituut terecht voor het aanmelden van vacatures en het MobiliteitsCentrum zorgt dan voor het matchen van beschikbare chauffeurs. De aanvraag voor subsidie verloopt via www.soobsubsidiepunt.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer