Ga naar hoofdinhoud

Zwaartransport Mammoet voor NAM

Een zwaar transport van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangekomen in het Drentse Schoonebeek. Enkele wegen in het noorden van het land werden korte tijd afgesloten voor het overige verkeer. Dat meldde een woordvoerder van transportbedrijf Mammoet.

speciaal transport Mammoet voor NAMVier grote stalen onderdelen van een schoorsteen voor een warmtekrachtcentrale werden onder andere over de A37 naar Schoonebeek gereden. Voor de klus waren vier vrachtwagens nodig. De tocht duurde enkele uren.

De warmtekrachtcentrale bij Schoonebeek wordt gebouwd voor hernieuwde oliewinning door de NAM. De NAM begon in 1947 bij Schoonebeek met de oliewinning. Daar kwam in 1996 een eind aan, omdat de ja-knikkers de olie niet meer naar boven konden krijgen. Met nieuwe technieken wordt de stroperige olie nu dunner gemaakt, zodat het makkelijker is om hem op te pompen. De aardoliemaatschappij denkt komend najaar te kunnen beginnen met pompen. Dankzij de nieuwe technologie kan de NAM de komende 25 jaar weer olie in Schoonebeek winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer