Traton en Hino samen in inkoop-jointventure • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Traton en Hino samen in inkoop-jointventure

Traton, het moederbedrijf van onder meer MAN en Scania, en de Japanse truckfabrikant Hino hebben een joint-venture gesloten om synergievoordelen op het gebied van inkoop te behalen.

De inkoop-jointventure is gericht op een breed scala aan onderdelen en technologieën waarvan de inkoopcontracten door de twee bedrijven worden gesloten. Door dit partnerschap verwachten Hino en Traton hun invloed in Europa en Azië te vergroten, resulterend in een groter leveranciersbestand.

Yoshio Shimo, President & CEO van Hino Motors: “De joint venture is een belangrijke mijlpaal in ons strategisch partnerschap. Het stelt Hino in staat om sneller en beter geprijsde producten aan te bieden die voldoen aan de behoeften van klanten. We zijn ook in gesprek met Traton over extra samenwerkingsgebieden, aangekondigd in september 2018. Dan kijken we vooral naar elektrische mobiliteit. “

Andreas Renschler

Andreas Renschler, CEO van Traton en lid van de raad van bestuur van Volkswagen AG: “Het partnerschap met Hino is belangrijk voor onze Global Champion-strategie die we vastberaden blijven uitvoeren. Onze klanten zullen profiteren van een nog grotere basis van leveranciers. ”

Traton heeft een belang van 51 procent en Hino 49 procent, en de joint venture heeft kantoren in zowel München als Tokio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer