Tweede logistiek centrum in Moerdijk voor Yusen Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tweede logistiek centrum in Moerdijk voor Yusen Logistics

Yusen Logistics breidt haar activiteiten in Nederland uit met een tweede logistiek centrum in Moerdijk. Het betreft hier een recentelijk opgeleverd multi-customer warehouse met een oppervlakte van ca. 24.000 m², aangevuld met 3.550 m² mezzanine-ruimte en ca. 1200 m² kantooroppervlakte. Toegang tot het warehouse wordt verschaft via 24 laaddocks. Naar verwachting zal ‘Yusen Moerdijk II’ eind 2020 volledig operationeel zijn.

Het logistieke complex is strategisch gelegen op het Moerdijk Business Park in West-Brabant, de vierde en meest inlands gelegen zeehaven van Nederland. De locatie biedt uitstekende verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen, de luchthavens Schiphol en Brussels-Zaventem, alsmede multimodale doorvoermogelijkheden naar bestemmingen landinwaarts in Europa.

In dit state-of-the-art warehouse zal Yusen Logistics de opslag en logistieke activiteiten voor verschillende opdrachtgevers uit uiteenlopende marktsectoren onderbrengen en kan verdere groei van deze klanten gefaciliteerd worden. Tevens zal Yusen op de nieuwe vestiging in Moerdijk e-commerce activiteiten ontwikkelen.

Bruno Jacques, Managing Director Yusen Logistics Benelux & Nordics: ‘’Met de opening van dit nieuwe warehouse in Moerdijk onderstrepen wij onze sterke toewijding om onze klanten hoogwaardige logistieke diensten te leveren. Het uitbreiden van onze activiteiten in de regio Moerdijk is qua locatie de ideale keuze om de business van onze klanten te faciliteren en in hoge mate bij te kunnen dragen aan de efficiency van hun supply chain. Moerdijk ligt perfect gesitueerd ten opzichte van de twee belangrijkste zeehavens Rotterdam en Antwerpen en de luchthavens van Amsterdam en Brussel, waardoor we zowel lokale als internationale klanten de mogelijkheid bieden om onze freight forwarding- en douaneservices aan te bieden in combinatie met onze uitgebreide warehousing- en wegtransportmogelijkheden.”

Begin 2019 opende Yusen Logistics haar eerste distributiecentrum in Moerdijk. Door op hetzelfde businesspark nu een tweede warehouse te openen creëert het bedrijf een centraal in Nederland gelegen logistieke campus met alle voordelen van dien, zoals flexibele personeelsinzet, consolidatie van activiteiten, efficiencyverbetering en vereenvoudiging van organisatiestructuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer