Van Opzeeland succesvol ingepast bij De Klok en Van Vliet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Opzeeland succesvol ingepast bij De Klok en Van Vliet

De Klok Logistics in Nijmegen en Van Vliet Transport in Vianen hebben de integratie van transportonderneming Van Opzeeland succesvol voltooid. Begin april startte de overname van het dochterbedrijf van Nabuurs. Zo’n zestig medewerkers en vrachtwagens zijn overgenomen, evenals de klantenkring. De integratie is soepel verlopen.

Voor De Klok Logistics (DKL) en Van Vliet Transport (VVT), beide gerund door ondernemer Remco Vos, was de overname een mooie kans. Hij vertelt: “Deze tak van Nabuurs sluit naadloos aan op onze dienstverlening en dat geeft ons verschillende synergievoordelen. We vergroten het volume en de combinatiemogelijkheden. De overname betekent ook een verdichting van ons netwerk.”

Een belangrijk onderdeel van de overname was de communicatie richting de klanten van Van Opzeeland, die terechtkwamen bij een nieuwe dienstverlener. “We wilden deze overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. De klanten zijn gewend aan een hoog niveau van dienstverlening en dat willen wij vanzelfsprekend voortzetten. Service en performance staan bij DKL en VVT hoog in het vaandel. De overname is ook goed voor de continuïteit en werkgelegenheid.”

Uiteraard was het voor de medewerkers van Van Opzeeland even wennen om vanuit Nijmegen of Vianen aan de slag te gaan, in plaats van Hedel. DKL en VVT hebben er alles aan gedaan om voor een warm welkom te zorgen. Vos: “Er is een programma opgestart om de medewerkers kennis te laten maken met onze bedrijfscultuur. We willen een goede, veilige en prettige werkomgeving bieden, zodat mensen zich thuis voelen en met plezier naar hun werk gaan. DKL en VVT kennen een grote diversiteit aan werkzaamheden. Al met al hebben de medewerkers positief gereageerd, omdat we hen voldoende uitdaging en toekomstperspectief bieden.”

Henry van den Berg is een van de overgenomen medewerkers. Na twaalf jaar bij Van Opzeeland trad hij begin april officieel in dienst bij DKL als allround medewerker. Hij vertelt: “We voelden wel aan dat er iets ging gebeuren, omdat de werkzaamheden bij Van Opzeeland op een lager pitje kwamen. Gelukkig kon ik in Nijmegen aan de slag in dezelfde functie. De kennismaking was prettig, al was het in het begin even zoeken. De sfeer is goed en de lijnen zijn kort. Het is een warm nest, iedereen is behulpzaam en staat open voor vragen. En je ziet dat er geïnvesteerd wordt. De vrachtwagens zijn vol en de chauffeurs positief, dus dat is een goed teken.”

De overname is voor DKL en VVT een substantiële omzetstap binnen de groeispurt die past in het beleid. Dit geeft vertrouwen in de toekomst bij zowel directie, personeel als klanten. “We willen onze klanten zo goed mogelijk blijven bedienen met een hoog serviceniveau. Deze stap helpt ons daarbij.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer