Ga naar hoofdinhoud

Verhoek Europe vernieuwt management

Transportbedrijf Verhoek Europe vernieuwt voor de tweede keer in haar bestaan het management. De derde generatie Verhoek, Gijsbert Verhoek jr., Claudia en Ferdinand Verhoek nemen per 1 september a.s. het directiestokje over van hun vaders Doeke, Jan, Henk en Jaap Verhoek.

Met de aankoop van een paard en wagen zette Gijsbert Verhoek sr. in 1953 de eerste stappen in de wereld van het transport. Met het vervoer van eerst riet en biezen en later het transport van belangrijke grondstoffen voor de lokale mattenindustrie, legde opa Verhoek de basis voor de onderneming. Toen de ontwikkeling van de plaatselijk tapijtindustrie vroeg om aanvullende vormen van logistieke oplossingen, bouwde de tweede generatie het bedrijf verder uit met een eigen vrachtwagenpark en personeelsbestand. Vervolgens zetten Doeke, Jan, Henk en Jaap Verhoek een internationaal netwerk op.

Onder hun leiding werd Verhoek Europe een professionele en veelzijdige internationale dienstverlener voor groupage transport van lengtegoederen met elf Europese vestigingen. Het hoofdkantoor staat al sinds de oprichting in Nederland, daarnaast heeft Verhoek Europe vestigingen in Duitsland (7), België (2) en Engeland (1). De focus lag hierbij voornamelijk op goederen die als rol worden getransporteerd zoals rollen tapijt, kunstgras of vinyl. Verhoek Europe beschikt tegenwoordig over bijna 100.000 m2 aan warehouseoppervlakte, telt 950 medewerkers en heeft dagelijks 450 trucks onderweg.

V.l.n.r.: Michiel Blikman, Ferdinand Verhoek, Claudia Verhoek en Gijsbert Verhoek

Het is nu aan de derde generatie om op die solide basis voort te borduren. Daarbij staan Gijsbert, Claudia en Ferdinand voor de uitdaging om in een steeds sneller veranderend landschap mee te bewegen met slimme vernieuwingen. In alles dat zij doen krijgen zij ondersteuning van Michiel Blikman. Als finance manager zal hij onderdeel uitmaken van de nieuwe vierkoppige directie. De focus blijft liggen op het groupage transport van lengtegoederen. Zo behoudt Verhoek Europe nauw binding met haar roots in de tapijtindustrie. Maar in de dienstverlening zal het familiebedrijf zich ook nadrukkelijker richten op de groeipotentie van andere lengtegoederen zoals industriële deuren, aluminium profielen en zonweringen.

Dat zullen zij in de filosofie van hun voorgangers doen door langdurige partnerschappen aan te gaan. Om die tot stand te laten komen, zal Verhoek Europe niet alleen transport van A naar B regelen. Maar juist creatieve logistieke oplossingen blijven realiseren, die een klant-specifieke totaaloplossing bieden. Wijzigingen in automatisering en digitalisering speelt in die plannen een cruciale rol. Transparantie in de keten met real-time inzicht in uw goederenbewegingen en papierloos transport zijn enkele voorbeelden.

Daarnaast blijft Verhoek Europe onder leiding van de derde generatie bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving. Dit doet het familiebedrijf nu al door gebruik te maken van trucks met een lage CO2-uitstoot, maar de nieuwe bestuurders willen zoeken naar en investeren in aanvullende milieuvriendelijke maatregelen.

Waar Doeke en Jan eerder al op natuurlijke wijze terug traden uit de directie, is dat moment nu ook voor Henk en Jaap gekomen. Maar zoals zij de laatste jaren terug konden vallen op de ervaring en kennis van hun broers, zullen Henk en Jaap op de achtergrond de derde generatie ook bijstaan met raad en daad. Gerrit Kolk, de huidige financieel directeur, zal in een nieuwe rol de eindverantwoordelijkheid van de afdelingen Fleet Management en Onroerend goed op zich gaan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer