Ga naar hoofdinhoud

Versteijnen start bouw ADR-magazijn

Versteijnen Logistics, specialist op het gebied van (inter)nationaal transport van hoogwaardige, lengte alsmede ADR (gevaarlijke) goederen, heeft onlangs groen licht gegeven voor de bouw van een uiterst modern magazijn om gevaarlijke stoffen op te mogen slaan.
Versteijnen Logistics truckConcreet betekent dit dat de doelstelling er is om in Tilburg nog dit jaar te starten met de bouw van een hal van 5.000 m2 die zal worden voorzien van de modernste veiligheidsmiddelen zoals een schuimsprinkler installatie. Met de komst van deze nieuwe hal is Versteijnen in staat om aan alle wensen van haar opdrachtgevers uit de chemische industrie tegemoet te komen. Door toedoen van steeds strengere regels alsmede de handhaving hiervan menen we een goede oplossing te bieden voor zowel de gemeente als partijen die nu hinder ondervinden van het laatste. Zo kan het bedrijf ook naast een opslag een veiligere overslagfunctie aanbieden voor klanten en collega dienstverleners.

Net als in alle overige distributiecentra van de Versteijnen groep zal ook in deze nieuwe hal worden gewerkt met het Warehouse Management Systeem van Red Prairie dat volledig RF gestuurd zal zijn.

Enkele kengetallen van dit project zijn:

  • Opslag van ADR goederen met gevarenklasse 3, 6, 8 en 9.
  • Circa 8.000 pallets opslagcapaciteit
  • 11,80 meter vrije hoogte
  • Totale terrein Versteijnen Tilburg na afronding circa 15,5 hectare
  • Totale warehouse capaciteit Versteijnen Tilburg 60.000 m2 (incl. andere vestigingen 90.000 m2)

Bijkomend voordeel voor Versteijnen is dat de overslagruimte wordt uitgebreid met 7 docks naar 21 docks waardoor groepageladingen efficiënter (en veiliger) kunnen worden verladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer