Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Jan de Rooy hint op comeback

Jan de Rooy is erg teleurgesteld over het uitvallen van Gerard de Rooy in de Dakar Rally. Tegenover Omroep Brabant is hij kritisch op zoon Gerard, die volgens hem zijn gordel niet droeg. Tussen neus en lippen door laat De Rooy weten misschien volgend jaar zelf weer achter het stuur te kruipen.
Jan de rooyDe oorzaak van de rugblessure van Gerard de Rooy is eenvoudig, vindt zijn vader Jan. “Hij droeg zijn riem niet,” aldus De Rooy. “Ik noem het maar eigenwijs. Als ie ‘m wel had gedragen, was het wel gebeurd maar had hij geen last gehad. Het is gewoon koppigheid. Het is duidelijk dat de appel niet ver van de boom valt. Hoe het verder gaat weet ik nog niet. Daar is het nog te vroeg voor. Misschien rij ik zelf wel volgend jaar.”

 

Teamarts Ab van Erp heeft een dag na het incident nog wat extra informatie gegeven over de blessure van de Rooy. Hij vermoedt dat een van de ruggewervels is ingedrukt maar dat het niet gaat om dezelfde wervel als vorig jaar, toen Gerard de Rooy de Dakar Rally aan zich voorbij laten gaan vanwege rugperikelen.

Bron: RTL GP, Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer