VIDEO - LV Logistics is Koninklijk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – LV Logistics is Koninklijk

De internationaal opererende logistiek dienstverlener LV Logistics heeft uit handen van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, het Predicaat Koninklijk mogen ontvangen. Op het hoofdkantoor in Vlaardingen ontving Mark van Herk, CEO van LV Logistics, uit handen van Smit de bijbehorende oorkonde uit naam van koning Willem-Alexander.

Ook Bert Wijbenga, de burgemeester van Vlaardingen, alsmede de Nederlandse en internationale directie van LV Logistics waren bij de overhandiging aanwezig. Vanzelfsprekend werden tijdens de kleinschalige bijeenkomst de geldende maatregelen vanuit het RIVM en de overheid in acht genomen. Van Herk toonde zich namens LV Logistics uitermate verguld met de bijzondere blijk van erkenning.

LV Logistics vierde afgelopen jaar haar 100-jarig bestaan. Het familiebedrijf, in 1921 opgericht onder de naam J. Lensveld & Zonen, is in de loop der jaren sterk gegroeid en heeft inmiddels 33 vestigingen wereldwijd. Sinds december worden alle activiteiten uitgevoerd onder de nieuwe internationale merknaam LV Logistics. Met ingang van 1 maart zal de naam worden omgedoopt tot Koninklijke LV Logistics in Nederland en tot Royal Dutch LV Logistics internationaal.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd symbolisch alvast het nieuwe logo onthuld. In het nieuwe logo is een kroon afgebeeld om met gepaste trots de koninklijke status uit te dragen. Vanaf 1 maart zal de kroon daadwerkelijk terugkomen in de interne en externe uitingen van LV Logistics.

(vlnr): Bert Wijbenga (burgemeester Vlaardingen), Mark van Herk (CEO) en Jaap Smit (commissaris van de Koning in Zuid-Holland)

Jaap Smit, commissaris van de Koning: “Slechts een zeer klein percentage van het totaal aantal bedrijven in Nederland komt in aanmerking voor het Predicaat Koninklijk. Ook in dit geval is er een zeer zorgvuldig proces aan vooraf gegaan, waarbij de aanvraag uiteindelijk naar de koning is gegaan. Immers, hij alleen heeft het recht om dit predicaat toe te kennen. LV maakt hiermee deel uit van een uiterst select en exclusief gezelschap. Het is natuurlijk geweldig mooi om je als Nederlands bedrijf te mogen presenteren als koninklijk. Zo laat je aan de buitenwereld zien dat je van goede naam en faam bent. Dat zou zomaar kunnen helpen bij het zakendoen, dunkt mij.”

Bert Wijbenga, burgemeester Vlaardingen: “Ik ben als burgemeester heel trots dat we in Vlaardingen nu een bedrijf hebben met het Predicaat Koninklijk. Dat krijg je niet zomaar, maar moet je echt verdiend hebben. Via LV Logistics gaan goederen inmiddels ter land, ter zee en door de lucht de hele wereld over. Goed voor de werkgelegenheid en voor de economie in Vlaardingen en de ruime omgeving. Behalve trots ben ik ook blij met de maatschappelijke betrokkenheid van LV Logistics. Men ziet het belang in van lokale verbindingen waar ook ter wereld. Ik onderschrijf dit van harte en ben daarom blij dat Arjan Bos namens de directie plaatsneemt in het Comité van Aanbeveling voor de viering van 750 jaar stadsrechten Vlaardingen in 2023.”

Mark van Herk, CEO van LV Logistics: “Dit is een zeer bijzondere dag in de rijke geschiedenis van LV Logistics. Ik beschouw het verkrijgen van het Predicaat Koninklijk letterlijk en figuurlijk als een kroon op ons werk. We zijn koning Willem-Alexander en vanzelfsprekend ook Jaap Smit als commissaris van de Koning in Zuid-Holland zeer erkentelijk voor deze buitengewone blijk van waardering. LV Logistics is ooit ontstaan als J. Lensveld & Zonen en in de Nederlandse markt nog altijd goed bekend als Lensveld Transport. Sinds december voeren we onze activiteiten uit onder onze nieuwe merknaam LV Logistics, ook omdat ons bedrijf inmiddels wereldwijd opereert. De koninklijke spreekt ook internationaal tot de verbeelding en zal ons helpen in het verwezenlijken van onze ambities. We zullen het Predicaat Koninklijk met gepaste trots en zorgvuldigheid gaan uitdragen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer