Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Nedcargo breidt Portena-loods Heerenveen uit

Portena Logistiek, onderdeel van Nedcargo, de marktleider in de distributie van levensmiddelen en dranken in de Benelux, heeft de nieuwe aanbouw aan hun loods in Heerenveen voltooid. De aanbouw bestaat uit hoogwaardige loodsen met een totale oppervlakte van 7.500 vierkante meter. Hierdoor groeit het totale loods oppervlak van het bestaande logistieke complex naar 55.000 vierkante meter.

Als onderdeel van het grootste logistieke complex in het noorden van Nederland, specialiseert Nedcargo Logistiek zich in de distributie van levensmiddelen en heeft het een uitgebreid netwerk in heel Europa. Met de toevoeging in 2021 van Portena Logistiek aan het Nedcargo-netwerk zal Nedcargo in staat zijn om efficiënter te opereren en nog beter te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige logistieke oplossingen.

“We zijn zeer verheugd met de voltooiing van de aanbouw aan onze loods in Heerenveen”, zegt Jurgen Mook CEO van Nedcargo: “Deze uitbreiding stelt ons in staat om onze dienstverlening verder te optimaliseren en ons logistieke netwerk uit te breiden. We blijven ons richten op de distributie van levensmiddelen en streven ernaar om onze klanten in heel Europa van de beste service te voorzien.”

De voltooiing van de aanbouw in Heerenveen is een mijlpaal voor Nedcargo, waarbij lokale bouwbedrijven en architect Daan van Zethoven uit Heerenveen hebben samengewerkt om het project succesvol te realiseren. Project management was handen van Marnix Vos, werkzaam bij Nedcargo: “Het complex van Nedcargo is vol gelegd met zonnepanelen. Ook de nieuwbouw zal volledig met zonnepanelen uitgerust worden. Het totale complex levert meer energie dan het gebruikt. Wij zijn dus energie-positief.”

Het totale complex behelst bijna 11 hectare gebied in Heerenveen Zuid vlak aan de A32 en strategisch gelegen in het logistiek hart van Noord Nederland. Daar is nu de helft van bebouwd met loodsen. Voor 2024 staat een uitbreiding van nog eens 10.000 vierkante meter op de planing. Diederik Antvelink, eigenaar van de Nedcargo groep grapt dat hij deze extra loodsen pas gaan bouwen als daar vaste klanten voor zijn: “Dus als iemand nog hoogwaardige loods ruimte voor opslag van zijn goederen zoekt is hij altijd welkom voor een kop koffie en een rondleiding.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer